torstai 16. helmikuuta 2017

Fossiilikalaa ja donitseja

 Fossil fish - sea bream charred in a sarcophagus of salt

Lontoon matkaa varten etsiskelin blogeista ja vanhoista lehtiartikkeleista tietoa Lontoon ravintoloista. Ja ravintoloitahan kaupungissa riittää. Yleensä olemme sattumalta päätyneet maukkaisiin paikkoihin, mutta tällä kertaa päätin varata netin kautta lounaspaikat valmiiksi neljälle päivälle. Yhteen valitsemistani paikoista nettivaraus ei onnistunut, mutta Lontoontyttö hoisi asian paikanpäällä perinteisesti puhelimella.

Eilen tutustuimme keittimestari Sami Tallbergin suosittamaan italialaiseen Bocca di Lupo -ravintolaan suojaisalla pikkukadulla aivan Piccadilly Circuksen vieressä (täällä). Pieni, rento ja kodikas perheravintola - oiva valinta. Olin varannut myöhäisen lounaan, joten listan suosituin annos eli simpukkarisotto oli jo loppu. Onneksemme, sillä muutoin emme olisi päätyneet valitsemaan jokaiselle omaa herkullista merilahnaa eli pomfrettia (sea bream). Pääruoaksi vaalealihainen kala oli valmistettu perinteiseen Välimeren tapaan suolapatsaan sisällä hiillostaen, jolloin kuori tulee kivikovaksi ja sisus jää herkullisen mehukkaaksi. Kalan kanssa Ukki ja Lontoontyttö tilasivat polentaa ja minä "whole round lettuce with lemon dressing". Että voi pelkkä salaatinlehti olla herkullista!

Alkuun herkuttelimme kielen vievällä merilahnacarpacciolla ja pehmeäkuorisilla friteeratuilla katkaravuilla. Jälkkäriksi Ukki ja Lontoontyttö valitsivat kotitekoista jäätelöä ja minä lihotin itseäni suklaatäytteisellä donitsilla, joka ensisilmäyksellä uumoili pettymystä, mutta avatessa ja maistaessa yllätti pehmeydellään ja "donitsimaullaan".

Nam - herkuttelua yhdelle päivälle koko rahan edestä! Eikä täysillä vatsoilla muuta enää jaksanutkaan kuin tuijottaa Ukin kanssa hotellihuoneessa Arsenaalin murskahäviötä Bayern Münchenille Mestareiden liigan välieräottelussa.

Sea bream carpaccio with orange and rosemary

Agnes's donut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti