maanantai 13. helmikuuta 2017

Kolme kivaa kuppilaa


Viikonvaihteessa piipahdin kolmessa helsinkiläisessä kuppilassa. Perjantaina tapasin Siskon Kalevankadun Kuppi ja Muffini -kahvilassa (täällä). Pieni, viihtyisä ja kodikas paikka, jossa ystävällinen palvelu ja paljon itsetehtyä sekä tietenkin muffinsseja joka lähtöön. Ja lounassalaattini vaihdettiin välittömästi ja mukisematta, kun sisälsi yllättäen minulle sopimattomia saksanpähkinöitä. Plussaa siitä, joskin salaattiannos oli mielikuvitukseton ja tylsä.

Lauantaina poikettiin Ukin kanssa tavoistamme ja herkuteltiin Hakaniemen hallin alakerrassa eikä yläkerrassa, kuten yleensä. Kalakauppa Marja Nätin (täällä) yhteydessä on toiminut vuosia Katiska-niminen kahvila, joka on erikoistunut lohi- ja äyriäisleipiin. Päätettiin korvata lounas isolla graavilohileivällä ja korkealla jokiraputornilla - molemmat maistuivat, vaikka olisivatkin kaivanneet kaveriksi olutta ja kylmää valkkaria. Istuimme käytävän toisella puolella olevassa pienessä alkovissa, josta uteliaina seurailimme ohikiirehtiviä halliasiakkaita - kivan kirjavaa porukkaa. Jälkkäriksi puolitettiin herkkujen herkku eli valkoiseen marsipaaniin haudattu käpyleivos.

Sunnuntaina tutustuttiin toistamiseen (täällä) Katajanokalla kaupungin puoleisessa päässä olevaan ruotsalaisketju Johan ja Nyström -paahtimokahvilaan (täällä). Vanha makasiini on tiiliseinien jylhyyden ja komeuden lisäksi leppoisa ja rento tila. Mukava meininki ja herkkukahvit.

Kauppahalliin ei saa viedä koiria, mutta KuppiMuffiniin ja JohanNyströmille koirat ovat tervetulleita, mikä passaa hyvin Murun mammalle.

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea erilaisista kuppiloista, joita takuulla Hesasta löytyy useitakin. Kumma kyllä, en ole juuri ollut muissa kuin Keskustan satunnaisissa vastaavissa, ja yleensäkin harvoin pistäydyn mihinkään... heh .. suomeksi ja lyhyesti: harvoin pistäydyn ajan kanssa Hesassa. Pitäis ja pitäis, muutenkin kierrellä siellä enemmän, jahka kun kevät koittaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kaikilla on pitäis-osasto :):) Ja yhä iän karttuessa tuntuu yhä vaikeammalta toteuttaa pienikin pitäis-asia. Joskus kun sen saa aikaiseksi, se tuottaa yleensä hyvää mieltä. Hyvää Ystävänpäivää!

      Poista