lauantai 18. helmikuuta 2017

Surgery rooms and sunny parks

Vanha leikkaussali, jonka keskellä pieni, puinen leikkauspöytä.

Toista turistipäiväämme lämmitti keväinen aurinko - istuimme jopa hetken Thames-joen varrella kevätsäteistä nauttien. Aamupäivällä tutustuimme Old Operating Theatre -museoon London bridgen vieressä (täällä). Kyseessä on vanhin, alkuperäisellä paikallaan säilynyt leikkaussali, joka aikoinaan rakennettiin St. Thomasin sairaalan kirkon torniin ja jossa vuosina 1822-62 suoritettiin sairaalan leikkaukset. Alkuvuosina leikkaukset - usein erilaisia ambutaatioita - jouduttiin tekemään ilman nukutusaineita opiskelijoiden ja muiden kiinnostuneiden seuratessa amfiteatterimaisessa katsomossa. Paikka on karu ja arkinen - sterilien leikkausmenetelmien merkitystä ja yhteyttä leikkauksen jälkeisiin kuolemiin ei vielä ymmärretty. Mielenkiintoinen ja vierailunarvoinen pikku museo.

Lontoossa puistot ovat yleensä reheviä ja hyvin hoidettuja - helmikuussa löytyi jo ensimmäiset narsissit ja valkokukkaiset puut. Suuremmissa puistossa viihtyvät lapset, koirat ja lenkkeilijät, pienempien penkit täyttyvät puolenpäivän aikaan lähitoimistojen työntekijöistä, jotka nauttivat usein lounaansa puistoissa. Mekin istuimme Ukin kanssa ihmettelemässä puluja ja businessihmisiä kauniissa Hanover Square -puistossa ydin-Lontoossa Lontoontyttöä odotellessamme.

Iltapäivällä lounastimme kehutussa Pollen Street Social -ravintolassa Oxford Streetin kyljessä Mayfairissa (täällä). Iso ja valoisa, mutta yllättävän meluisa tila. Ystävällinen palvelu - ruokatilauksia tehdessä tarjoilijat ottivat kivasti kontaktia, mutta tämän jälkeen palvelu oli aika välinpitämättömiä. 

Tilasimme menuhintoihin verrattuna edullisen kolmen ruokalajin lounassetin 38 puntaa/henki. Odotuksemme olivat korkealla, sillä ravintola on 2011 palkittu yhdellä Michelin-tähdellä. Pettymykseksemme annokset eivät pystyneet kilpailemaan edellisten päivien huippuelämystemme kanssa Bucca di Lupossa (täällä) ja Clove Clubissa (täällä). Maittavimmat annokset olivatkin keittiön terveisenä tarjoillut pikkuyllätykset: alun pehmeänmakuinen sienikeitto ja lopun suussa sulava suklaaherkku. Ehkä keittiöllä oli huono päivä tai meillä liian suuret odotukset... 

Vaikuttaakohan brexit Oxfordin Streetin ainaiseen väenpaljouteen ja loputtomiin bussijonoihin :):)

Ps. Hesarissa julkaistiin 7.2.22 Annamari Sipilän pitkä artikkeli maailman vanhimmasta leikkaussalista (täällä). 


Hanover Square in Mayfair, London

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti