200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
Viisi raparperin vartta kuoritaan, paloitellaan ja keitetään soseeksi vesitilkan (1/2-1 dl) ja sokerin (1/2-1 dl) kanssa.Pehmeä voi, sokeri ja jauhot nypitään taikinaksi, josta 3/4 painellaan leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaa. Paistetaan 225 asteessa noin 10 min, minkä jälkeen raparperisose ja murustettu taikinan loppu levitetään piirakan päälle. Paistetaan vielä noin 30 minuuttia. Herkutellaan vaniljajäätelön kanssa.
Vappuja ja simaa kaikille!
Ps. Eipä olleet varhaiset raparperit vielä järin maukkaita, joten odotellaan vielä pari viikkoa...
Kiitos ohjeesta, näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaMukavaa vappua myös sinulle!
Äärest helppo ja makea!
Poista