lauantai 30. huhtikuuta 2016

Vappurapsut


Meillä raparperipiirakka on rapsupiirakka. Tänään leivoin kevään ensimmäisen piirakan Salon torilta ostamistani kotimaisista raparpereista. Mökin uuni reistaili, joten piirakka paloi reunoilta ja jäi keskeltä raa'aksi, eikä edes vaniljajäätelö pelastanut nautintoa. Onneksi meidän perheessä rapsupiirakalla herkutellaan ainakin juhannukseen, joten ehditään nauttia onnistuneestakin herkusta.
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja 
Viisi raparperin vartta kuoritaan, paloitellaan ja keitetään soseeksi vesitilkan (1/2-1 dl) ja sokerin kanssa.
Pehmeä voi, sokeri ja jauhot nypitään taikinaksi, josta 3/4 painellaan leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaa. Paistetaan 225 asteessa noin 10 min, minkä jälkeen raparperisose ja murustettu taikinan loppu levitetään piirakan päälle. Paistetaan vielä noin 30 minuuttia. Herkutellaan vaniljajäätelön kanssa.

Vappuja ja simaa kaikille!


Ps. Eipä olleet varhaiset raparperit vielä järin maukkaita, joten odotellaan vielä pari viikkoa... 

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, näyttää herkulliselta.
    Mukavaa vappua myös sinulle!

    VastaaPoista