keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Taimikokeiluja


Äitimuori on aina tykännyt daalioista. Lapsuudenkotini rivitalopuutarhassa Itä-Helsingissä kasvoi 1970-luvulla kymmeniä erivärisiä daalioita, joita Äitimuori hellyydellä hoivasi. Talveksi hän siirsi kukkien mukulat kellariin ja keväällä istutti talvesta selvinneet uudelleen pihalle. Minä ihmettelin ja oudoksuin moista "järjetöntä" puuhaa ja huolenpitoa eikä homma pahemmin kiinnostanut.

Meidän pihalla ei ole ollut yhtäkään daaliaa - ei kaupungissa eikä mökillä. Liekö ikä tehnyt tehtävänsä vai onko daaliahumua ilmassa, sillä nyt ajattelin kokeilla mukulakasvatusta.

Ostin taimimyymälästä alkuun kaksi daalian mukulaa - Äitimuoria muistellen. Myymälässä oli toista kymmentä laatikkoa täynnä oudonnäköisiä mukulakimppuja - kuin paisuneita sormia. Kaikki eri daalialajikkeita. Valitsin laatikon valokuvan perusteella kukinnoista kiehtovimman eli siroterälehtisen ja heleänoranssin Apricot Starin.

Katsotaan miten Mummin käy...


Lisäksi mökillä kanssani kesää odottelevat kymmenkunta Turusta ostettua pelarkuun tainta (täällä) ja kolme Salosta hankittua keltaista Little Sun Yellow -kirsikkatomaatin tainta (täällä). Tomaatintaimet istutin tutun torimyyjän ohjeen mukaisesti kunkin omaan taimimullalla täytettyyn muoviämpäriin, johon porasin reikiä pohjaan.

2 kommenttia:

 1. Ihanaa keväthyrinää siellä :-)
  Viherpeukaloa alkaa tähän aikaan vuodesta aina kummasti pakottaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, katsotaan miten onnistuu, kun olen vähä aloittelija.

   Poista