perjantai 29. huhtikuuta 2016

Fuskausta

Pystyin pitäytymään suunnitelmassani ja pidättäytymään tiistaisista bugg-treeneistä antaen kehoni rauhassa palautua maanantain valssista. Koville otti, koska tanssihimo oli niin kova. Mutta onnistuin, ja eilen torstaina suuntasin voimissani ja entistä innokkaampana Käpylään Maijan fuskuharkkoihin.

Uskalsin jopa vähän hienostella ja laittaa naisellisen lyhyen mustan tanssihameeni päälle. Mustat paksut legginssit, nuhruinen treenipusero ja hikiset matalat tanssitossut - eihän nyt mummin sovi liikaa brassailla... Maanantaina tanssin mukavissa verkkareissa - ihan ok - mutta eilen taas huomasin miten naisellisesti heiluvat helmat antavat lisävirettä tanssiin. Hyvä mummi, kun uskalsit! Vaikka etukäteen aina ujostelen "ylipukeutumista".

Tuntui ihanalta, kun fuskuaskeleet tulivat vaivattomasti mieleen ja seuraaminen oli helppoa - ja mukavaa. Pari tanssituttua oli jopa huomannut poissaoloni ja kyseli kuulumisiani.

Maija muistutti meitä tanssijoita huomioimaan baunssin korkeudessa ja tyylissä parin tanssitavan ja kokemuksen. Eli riehakkaan tanssittajan tahdissa riehakkaammin ja rauhallisen askeltajan rinnalla verkkaisemmin. Ja kädet jäntevässä hymysuu-asennossa, jottei kädenalituksissa retkahda liian kauas parista.

Askelluksen välissä tai lopussa nainen voi istahtaa miehen oik polvelle miehen viennistä rytmirikolla hidas, hidas, hidas, hidas, nopnop: Nainen astuu oik jalalla miehen oik kylkeä kohti kääntyen (hidas), istuutuu miehen polvelle (hidas) astuen vas jalalla taakse (hidas), nousten takaisin astuen oik jalalla (hidas) ja lopuksi nopnop taakse ollen takaisin miestä kohti.

Käpylän kolmen tunnin tanssitreeneissä oli iloinen, rento ja jopa riehakas ilmapiiri, jossa huumori herskyi. Ja kaikki tanssivat sulassa sovussa, toisilleen tilaa antaen - niin ensikertalaiset kuin osaavat taiturit. Kaikki tanssiin hurahtaneita naisia ja miehiä, nuoria ja vanhoja. Ja täysillä fuskattiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti