perjantai 22. huhtikuuta 2016

Hömpsöttelyä


Tulin mökiltä pariksi päiväksi kaupunkiin, ja ensimmäinen päivä kului kahviloissa. Rentoa ja laiskaa! Aamulla Muru-lenkin ja joutsenten pesän (täällä) tarkistamisen jälkeen ajoin Korkeavuorenkadun Succes-kahvilaan (täällä) toiveena herkullinen kookosbriossi ja ilmainen Iltalehti. Lehden kanssa onnisti, vaikka liikkeellä oli muitakin eläkeläisiä sama kehti kiikarissa, mutta kookosbriosseja leivotaan vasta iltapäivällä, joten piti "tyytyä" tuoreeseen jättikokoiseen korvapuustiin. Eli vajaa tunti rauhallista lehdenlukua ja herkuttelua. Lähtiessä vilkaisu Korkeavuorenkadun alennus-Lillyyn, josta oli pakko ostaa vaaleanlila röyhelöreunainen Rosemunden aluspaita. Pakko ja pakko...

Seuraavaksi ajoin Tapiolaan hakemaan Äitimuoria viikon virkistyskaffelle. Eli kaksistaan Tapiolan Stockalle, jossa muori otti kahvin täytetyn kroisantin kera ja minä vaniljapehmiksen. Päivitettiin kulumisia: Muori iloitsi toivuttuaan rytmihäiriöistä ja minä esittelin kuvia klanista kanista eli parturoidusta Murusta. Lähtiessä ostettiin muorille vielä uusi tiskirätti ja suklaata sekä minulle Stockan tarjouksesta upea orkidea. Lopuksi piipahdettiin Ainoan kulmalle muuttaneeseen Tarja Peuran liikkeeseen (täällä), jossa näplättiin ihanan naisellisia hörhelöluomuksia. Ekakertalaisille iloinen yllätys.

Ajaessani takaisin Itä-Helsinkiin töistä palaava Sisko soitti ja pyysi - yllätysyllätys - kahville. Eikun auto Kulosaaren parkkiin, metrolla keskustaan ja pikapikaa Asematunnelin Fasulle. Istuttiin, pikkasen syötiin ja juoruttiin lähes neljään. Eli todentotta - päivä kului kahviloissa!

Kotona levittelin hömpsöttelyn saaliita sängylle parin viime keväänä hankitun vaatteen seuraksi. Ihanan keväinen ja naisellinen röykkiö: vasemmalta ensin Peuralta ostettu ohut, höyhenenkevyt rosa jakku (41e), kirpparilta aiemmin hankittu vaaleapunainen Rosemunden aluspaita, Lillysta tänään ostettu pitempi pitsireunainen Rosemundin silkkialuspaita (39e), Nizzan torilta viime keväänä bongattu pellavapuuvillainen, taskullinen jakku ja Peuran kesäinen kaulahuivi (19,90e). 

Mummin törsäyspäivä! Onneksi helmikuusta asti olen asunut pääosin mökillä, ja törsäyspäiviä on harvassa. Mutta onneksi niitä on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti