torstai 21. huhtikuuta 2016

Kokkisarja makuuni

Tykkään hyvästä ruoasta, mutta en itse ole kaksinen kokki. Lammaspata, juustoinen kesäkeitto ja puolukkapiirakka ovat lähes ainot bravuurini, joista onnekseni perhekin tykkää. Kokkiohjelmat eivät ole kuuluneet suosikkeihini. Mutta...

Parasystävä kehotti jo pari vuotta sitten kurkkaamaan häntä miellyttänyttä Australian MasterChefiä, mutta silloin ajatus kokkikilpailusta ei vielä tärähtänyt ja asia unohtui. Vasta tänä keväänä kurkkasin, hullaannuin ja koukutuin täysin tästä australialaisesta kokkisarjasta, jonka seitsemännen kauden (2015) finaali esitettiin viime tiistaina Nelosella. Kaudessa on 62 jaksoa, joista olen nähnyt yli puolet. Tykkäsin, tykkäsin ja tykkäsin.

Nautittavaa tosi-teeveetä, jossa on sopivasti draamaa ja jännitystä. Upeita onnistumisia ja harmittavia mahalaskuja. Kiitos Georgia, Jessica, Reynold, Billie, Rose, Sara ja 18 muuta taitavaa kotikokkia! Lisänä persoonalliset tuomarit (mm. ruutuhousuinen hudge-Matt ja hurmaava Marco, jonka yksityiselämästä juoruja riittää), jotka antavat kilpailijoille sopivina annoksina kehuja ja kritiikkiä. Tuomareilla on myös psykologista silmää, koska nujertumassa oleva kilpailija tarvitsee rohkaisevaa tukea. Kilpailusta putoajille korostetaan heidän kehitystään ja luodaan uskoa tulevaan eikä korosteta epäonnistumista. Ja ne upeat ruoka-annokset, joita kotikokit onnistuvat luomaa!

Ohjelmasta välittyy ihanasti australialainen (?) elämänmyönteisyys ja kiva tsemppihenki, joka tuntuu tarttuvan jopa katsojaan.

8 kommenttia:

 1. Oi, tiedän mitä tarkoitat australialaisella elämänmyönteisyydellä. Olen joskus katsonut sarjaa, jossa kiva remonttiporukka kävi tekemässä jonkin asunnon aivan uusiksi noudattaen asukkaiden ideaa, mitä nämä itse eivät olleet osanneet toteuttaa tai olivat toteuttaneet huonolla maulla. Tämän ohjelman juontajat olivat niin reippaita ja niin luontevia hymypoikia, että se tarttui ruudun välityksellä katsojaan.

  Katson, löytäisinkö tuon kokkiohjelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, ainakin pari viimeistä jaksoa löytyy netin kautta ilmaisesta Ruutu-katselukanavasta. Tutut jotka ovat käyneet Australiassa, sanovat että australialaisen rentouden ja elämänmyönteisyyden aistii turistikin. Tiedä häntä, kun niin kauas en ole vielä ehtinyt. Mutta ollaanhan siellä Itä-Suomessakin rennompia kuin täällä pääkaupunkiseudulla, vai?

   Poista
  2. No, enpä tiedä. Tyyppejä löytyy joka lähtöön. En usko kauheasti näihin maakuntatyypittelyihin. Olin uskonut lapsuusmaakuntani Satakunnan parjaajia, ja kun isäni kuoleman jälkeen vietimme siellä enemmän aikaa asiota selvitellessä huomasin, että ei sen mukavampia ihmisiä voi olla missään.
   Australiassa en ole minäkään käynyt, mutta USA:ssa olin nuorena vuoden ja koin siellä kivaa mutkattomuutta ja positiivisuutta, joka erosi suomalaisesta synkemmästä asenteesta elämään.

   Poista
  3. Joo, onhan noi aina stereotypioita, ja joukkoon mahtuu monenmoisia. Mutta ohjelma oli jokatapauksessa letkeä ja onnistumista tukeva...

   Poista
 2. Tämä on ainoa ruokaohjelma, jota katson, eli on ollut ykköslemppari jo vuosien ajan. Kerran katsoin suomalaisen formaatin, mutta ei se ollut kiva. Ei tätä näiden kolmen tuomarin karismaa voi viedä suomalaiseen menttalitettiin. Ja tässä ei aina just se ruoka ole pääasiassa, vaan ihmiset, vaikka tietty ruoka kai on se pääasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ruokaohjelma, jossa ruoka on sekä sivuseikka että pääasia. Aika hyvin!

   Poista
 3. Täsmälleen samaa mieltä. Australian MC on paras. Kannustava ja iloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että samanmielisiä löytyy. Ja onneksi uusi 8. kausi starttaa Australiassa parin viikon päästä.

   Poista