lauantai 2. huhtikuuta 2016

Puutarha kutsuu

Viime vuodet tai tarkemmin sanottuna vuosikymmenet olen häärinyt kaupunkikotimme pienessä puutarhassa (täällä) ja mökkipiha on jäänyt toiselle sijalle. Mökillä on lähinnä kesälomien aikana hoidettu paria Äitimuorin yli 30 vuotta sitten istuttamaa perennaa ja hankittu kesäkukkia piharuukkuihin, joita sitten on siirrelty paikasta toiseen.

Viime kesänä oli ensimmäistä kertaa ylimääräistä aikaa ja riittävästi voimia satsata myös mökin piha-alueen ja yksinkertaisen puutarhan suunnitteluun (täällä). Nyt kun olen helmikuun alusta pääosin asunut mökillä huomaan, että puutarhainnostukseni suuntautuu mökkipihan muovaamiseen eikä kaupunkipihassa ole vielä kaivettu edes puutarhakalusteita esille - kevätkukista puhumattakaan.

Salon reissulla käytiin ensimmäistä kertaa uudessa Pirilän kukkatalosssa vanhan Hki-Turku -tien varressa (täällä). Positiivinen yllätys. Iso halli, jossa ajankohtaisia taimia edulliseen hintaan. Ostin mm. ruukkunarsisseja (taas) 10 kpl hintaan 11,90 ja rakastamiani valkoisia helmililjoja 10 kpl yhteensä 9,90 euroa. Mukaan lähti myös neljä valkoista pelarkuuta 2,90 euroa/kpl ja pari tomaatin tainta, jotka taisivat kuitenkin kevätauringosta huolimatta paleltua jätettyäni ne pihalle varjoon - muka suojaan paahteelta!

Torilta löysin puutarhaani lisäinnostusta antikvakirjojen kasasta: kolmella eurolla Rea Peltolan ja Vesa Koivun Puutarhatyöt keväästä talveen (Tammi 2000). Mökkihyllystä löytyikin ennestään samojen tekijöiden Jokanaisen puutarhakirja (WSOY 2006). Liekö toistensa kopioita?

Ja Ukki osti ison puntin oransseja tulppaaneja Mummin - ja itsensä - iloksi!

2 kommenttia:

 1. Valkoisia helmililjoja on välillä vaikea löytää - ne ovat minunkin suosikkejani!
  Aurinkoisia puutarhapäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, iloksemme niitä löytyy vuosi vuodelta enemmän. Tiedäthän, että kannattaa istuttaa maahan, niin iloa riittää vuosiksi.

   Poista