keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Valssaten

Maijan valssiopissa Käpylän Karjalatalolla. Paljon porukkaa, vähän osaavia viejiä. Maija muistutti, että valssi ja hidas valssi ovat kaksi täysin eri tanssia - hidasta valssia opetellessa kannattaa unohtaa perusvalssin askellus. Hitaan valssin keskiössä on pitkä, viipyvä kakkosaskel. Ja ykkösaskel otetaan suoraan menosuuntaan (nainen yleensä suoraan taakse) - myös etenevässä askeleessa.

Naisen vasen kämmen voi olla miehen yläselässä lapaluun päällä tai vaihtoehtoisesti levätä kevyesti miehen oikean olkapään päällä.

Pumpulikäännös alkaa oikean käännöksen alkuosalla, jonka mies aloittaa oik jalalla kääntyen omalle oikealleen (yks, kaks, kol). Tämän jälkeen miehen selkä ja naisen rintamalinja on menosuuntaan. Naisella paino vas jalalla. Seuraavaksi nainen astuu oik jalalla suoraan eteenpäin (nel) valmistautuen käännökseen. Sitten nainen kääntyy päkiöillään astuen ensin vasemmalla ja sitten oikealla jalallaan ja kääntyen omalle oikealleen oikean kätensä alitse liikkuen samalla menosuuntaan miehen ohi (viis, kuus); päätyen alas vas jalalle selkä menosuuntaan (yks) - koko käännös yhteensä puolitoista kierrosta - ja lopuksi oik jalalla viistosti taakse (kaks) ja vas jalka viereen (kol).

Ja sitten nainen vaan liitelee kevyesti miehen viennissä ja tukevassa raamissa:):)

6 kommenttia:

 1. en ajattele, suljen silmät ja seuraan miestä ♥

  VastaaPoista
 2. Joskus vuosikymmeniä sitten opettelin hitaan valssin liikunnanojaajan koulutuksessa, mutta unohtunut. Kaikki unohtaa, mitä ei käytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jos joskus on osannut, niin sellaiset taidot palautuu helpommin kuin jos taitoa ei ole koskaan hallinnut. Ja tanssi on toisille ynnynnäisesti luontaisempaa kuin toisille. Itse kuulun ennemminkin kankikaikkosiin kuin keijukeveisiin.

   Poista
 3. Tavallinen valssi on kauhistus, kun miehet lavoilla (siis useimmat) vain menevät eteenpäin, ja jos joskus tekevät niitä ympyröitä, niin kieppauttavat naiset itsensä ympäri. Taio, jos olen ihan rehellinen, niin osaavia on kyllä enempi. Mutta itse en enää tanssi valssia. Kun eka kerta polveni tähystettiin ja pystyin jo 3 viikon kuluttaua menemään tanssimaan, ja jopa rauhallinen fusku onnistui, vaan eipä tavallinen valssi. Juuri tuon kääntämisen takia, oiskohan oikea (tai vasen) käännös. Polveen sattui pirusti, ja niinpä jätin sen kokonaan pois. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Ja aika moni ei myöskään tykkää valssista, vaikka lattia on kyllä ihan täynnä valssin soidessa, kumma juttu.

  VastaaPoista