tiistai 22. joulukuuta 2015

Askel valssiin

Eilen hidasta valssia. Jouluvalmistelujen takia miehiä yllinkyllin. Naiset kokkaa, miehet tanssii... Alkuun vaihtojonossa jopa kymmenen miestä. Pitkästä jonosta johtuen yhden viejän kanssa ehti tanssia vain vajaa kierroksen eikä ehtinyt edes kunnolla valssin alkuun.

Pirjo opetti ihanan, lähes paikallaan tehtävän valssikiemuran, joka vaatii hyvää viejää. Ensin oikean käännöksen alku (yks,kaks, kol), sitten nainen astuu oik eteen (yks) miestä kohti, vas sivulle ja oik jalka vedetään hitaasti vasemman viereen (kaks, kol) ollen koko tahdin alhaalla, ei siis valssinousua. Sitten tavallinen valssiaskel eli nainen oik taakse, vas sivulle ja oik viereen (yks,kaks,kol), minkä jälkeen kumpikin jää seisomaan päkiöille. Sitten nainen ottaa vasemmalla keinuaskeleen eteenpäin miestä kohti (yks) palaten takaisin oikean jalan päkiälle (kaks) ja astuu takaisin vas jalan päkiöille (kol), jalkojen jäädessä auki ja kääntyen miehestä hieman vasemmalle. Sitten nainen astuu ohitusaskeleen oik jalalla (yks) ja mies kääntää naisen rinnalleen naisen kääntyessä päkiöillään (kaks, kol). Lopuksi nainen astuu vas jalalla (yks) kääntyen oik päkiöillä takaisin miehen eteen (kaks,kol). Sattui hyvä tuuri, kun askellusta harjoitellessa parinani oli nuori taituri, jonka viennissä oppiminen oli helppoa.

Jouluja toivotellessa Pirjo sanoi minun oppineen yllättävän nopeasti tanssien perusaskeleet. Eri mummi kuin pari vuotta sitten. Otin kehut hykerrellen vastaan.

8 kommenttia:

 1. Hyvä sinä.
  Joskus minäkin opettelin hitaan valssin Tanhuvaaran liikuntaopistossa liikunnanohjaajakurssia käydessäni, vaan niin autuaasti olen kaiken unohtanut.
  Hyvää joulua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää joulua Sinullekin, ahkera pohjoisen blogituttuni!

   Poista
 2. Kateellisena luen sun innostuksesta. Mutta oma syyni, miksi en enää (juurikaan) käy joraamassa.
  Hidas valssi on ihanaa kun sen oikein oivaltaa (siis viejä) ja sen ei tartte olla isoakaan (siis lavoilla) kun jo siitä nauttii.
  Hyviä joulunaikoja sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluja sinnekin! Yritän niin kauan kuin kunto sallii ja into säilyy. Tässä iässähän kunto ja/tai mieli voi yllättää.

   Poista
  2. Kunnosta puheenollen, niin tiedän. Yllätti se minut ja kurjasti yllättikin. Ja sen jälkeen tanssiharrastus ei oikein ole lähtenyt käyntiin.

   Poista
  3. Harmi. Se on suurempi todennäköisyys meillä kuin nuoremmilla. Mutta näillä mennään.

   Poista
 3. Jouluiloa tanssiaskeleet sisäistäneelle mummille!

  VastaaPoista