Joulu oli aurinkoinen, lämmin ja tuulinen. Lumeton ja täysikuinen. Eli tositosi kaunis! Sunnuntaina kaupunkikotiin kokoontui Ukin ja Mummin iloksi koko revohka (paitsi Balin lämmöstä nauttiva Opiskelijatyttö Poikakavereineen): Äitimuori Jusseineen, Esikoinen perheineen, Opiskelijapoika Tyttökavereineen sekä Lontoontyttö ja Juniori. Tyhjennettiin oma ja Esikoisen jääkaappi joulun jämistä, ja nautittiin yhdessä runsas ja herkullinen rääppiäispäivällinen:
Bataattikeittoa mätipaahtoleipien kanssa
Kinkkua, lanttulaatikkoa ja rosollia
Graavilohta ja graavisiikaa sekä sitruunalohta
Avokadokurkkusalaatti ja tomaattisalaattia
Juustoja, taatelikakkua ja jäätelöä
Ja lopuksi portviiniä: Ferreiran Late Bottled Vintage Porto 2010
Ja lopuksi portviiniä: Ferreiran Late Bottled Vintage Porto 2010
Bataattikeitto on maukas ja helppo: Kilo bataattia, 2-3 isoa sipulia pieninä lohkoina, 3-4 valkosipulin kynttä pilkottuna, 2 kasvisliemikuutiota ja 1-1,5 l vettä keitetään ja soseutetaan. Lisätään 1-2 dl kermaa ja 1 dl valkoviiniä. Maustetaan 1/4 tl valkopippurilla, 1/2 tl timjamilla ja tarvittaessa suolalla.
Bataattia käytän myös silloin tällöin, jopa keittoa teen. Ei hassumpaa lainkaan.
VastaaPoistaJoo, useimmat vihannessosekeitot ovat hetkullisia ja helppoja.
Poista