Perheemme Jouluaika alkoi eilen. Ruokapöytä peitettiin joululiinalla, pöytä käännettiin ja jatkettiin, jotta parhaimmillaan 12 jouluvierasta mahtuu saman pöydän ympärille. Esikoinen toi pikkupoikien kanssa rakentamansa piparkakkutalon, joka asetettiin kunniapaikalle takan päälle - suojaan koirilta.
Eilen ruokailijoita oli kahdeksan plus pikkupojat. Herkuteltiin ennakkoon, sillä Opiskelijatyttö ja Poikakaveri lähtevät keskiviikkona kuukaudeksi Balille. Hyvin mahduttiin ja juttua riitti. Mummin uudet kokeilut - tuorehernekeitto ja sitruunakakku - olivat yllättäviä herkkuja. Muuten pysyttiin aika tavanomaisessa:
Tuorehernesosekeitto - yllättävän makeaa ja maukasta
Savulammasta - ihan ok, parempaakin on saatu
Punajuurivuohenjuustolaatikko - jännää, kermaista ja täyttävää
Bataattilaatikko - mautonta ja vetistä
Minttujugurttikastike - kevyttä, raikasta ja hyvää
Lämmin punaviinikastike - tummaa ja täyteläistä
Lehtisalaattia - kevyttä ja tuoretta (olen haka salaatinlehtien valinnassa)
Sitruunakakku pistaasipähkinöillä - makeaa, kosteaa ja hyvää
Maanantaiaamuna herätessä olohuone oli täyttynyt ihanasta piparkakun tuoksusta. Keittiössä odotti puolet tiskivuoresta - illalla oli purettu pahimmat. Mutta Jouluradion tahdissa siitäkin selvitään.
Kuulostaa ihanalta aterialta.
VastaaPoistaJoulua onkin kiva juhlia pitkästi. Me olemme ottaneet koristeita esiin vähitellen ja huomenna aion tehdä joitain joululeipomuksia.
Ah, Bali...
Opiskelijatyttö, nykyään jo työnainen, on ikäns rakastanut reissaamista. Onneksi löysi samanhenkisen elämänkumppanin ja työn joka joustaa.
PoistaNykyään joulua juhlitaan Ukin kanssa pitkään ja vähin koristein ja mahdollisimman rauhallisesti. Kun aloitetaan aikaisin, kiire pysyy helpommin hallinnassa.
Mitenkä tuollaiseen piparitaloon raatsii koskea, suuhunsa syödä
VastaaPoistaEn ehkä itse raaskisikaan. Onneksi on noita nuorempia, joilla piparihimo voittaa...
Poista