tiistai 30. syyskuuta 2014

Vaikea jive

Jiven askel on vanhalle vaikee. Rokkiaskeleessa oikea lyhyt (!) taakse, minkä jälkeen vasen astutaan paikalla. Päkiä ensin ja sitten askel liu'utetaan koko jalalle "maaduttaen maata kohti". Lantio keinuu vastakkaisiin suuntiin. Vartalon asentoa avataan liikesuuntaan oikealle ja oikealla jalalla chasse-askel oikealle ja takaisin vasemmalle. Chasse kevyesti päkiän sisäsyrjällä, eka askellus lyhyt (!) tukijalan vieressä ja kakkosaskel vähän pidempi oikealle. Chassen kakkosaskeleella päkiälle astuttaessa askelta vähän kierretään ja avataan vasemmalle. Lopuksi vasen jalka viereen. Ja takaisin vasemmalle sama, jolloin kakkosaskeleen päkiälle astuttaessa avataan hieman oikealle. Ja kaikessa mukana oikea baunssi eli jousto, mikä Mummille tuottaa välillä harmaita hiuksia!

Eilen olin ekaa kertaa harjoittelemasa jivea. Viennissä pysyin hyvin, kun fuskua jo osaa, mutta jiven perusaskel oli vaativa ja haastava. Eilen tuntui väliin jopa mahdottomalta. Ekaa kertaa hiipi ajatuksiin oikein voimalla, että taidan olla aika vanha vauhdikkaan jiven opetteluun.

Tavallisesti kokemani tanssin ilo oli eilen hakusessa. Syynä oli varmaan se, että taso oli alkeisjatko, jossa pärjään jo hyvin foksissa, fuskussa, valssissa, rumbassa ja tangossa, eikä alkeisryhmä. Kirjaimellista alkeistasoa on harvemmin viikkotreeneissä, joissa porukka käy vuodesta toiseen. Jos vielä yritän jivea, etsin rehellisen alkeistason, jossa väännetään riittävästi vain perusaskellusta!

Tänään onneksi tuttua fuskua alkeisjatkossa Karjalatalolla. Josko ilo taas löytyisi!

2 kommenttia:

 1. Kiva osata myös jive, mutta lavoilla tanssitaan pääasiassa fuskua. Jive ottaa aina enempi oimille. Mutta opettele se. Aikanaan kun opettelin jiveä, olimme peilin edessä ja opettaja kehoitti meitä siirtämään lantiota ikään kuin lakaissiimme luudalla. En nyt enää tajua, miten, mutta silloin se toimi. Ja kotona pitkin päivää, kun radiosta tuli jive musiikkia, jätin hommat kesken ja menin peilin eteen luutailemaan. Ja opin ! Ja muista yksi kaikkein tärkein, mitään ei opi heti eikä kohta, vaan matkaan tarvitaan kilometrejä. Eli harjoittele systeemiä aina kun siihen on mahdllisuus, vaikka ihan lyhyenkin, muutaman tahdin ajan.
  Kiva lukea sinun tarpomista tanssin ihmeeliseen maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luutalantio- ajatus tuntuu aika osuvalta. Pidän mielessäni! Ja kärsivällisyys - sitä pitäisi olla. Hyvää on se, että viennin seuraamisen oppii aika alussa, vaikka ko tanssin askeleet ja vaikeeimmat kiemurat vaativat vuosien treenin. Mutta tanssista pystyy jo alussa nauttimaan, kun uskaltautuu vieraan vientiin. Ja hyvä viejä huomioi partnerin taitotason - iästä riippumatta. Jatkan innokkaana treenausta! Ja mieluisten kommenttiesi lukemista!

   Poista