sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Nappihankintoja


Keväällä hankin kaupunkikodin pihalle joitakin onnistuneita yksivuotisia kukkia, joita en ollut aikaisemmin kokeillut. Tyytyväisin olen ollut Hakaniemen torilta ostamiini keltakukkasiin isokokoisiin päivänkakkaroihin (?) ja valkokukkaisiin ahkeraliisoihin. 

Kookkaat keltaiset päivänkakkarat (5 euroa/kpl - ostin kaksi) ovat kukkineet valtavasti koko kesän (kunhan kuihtuneet kukat muistaa nyppiä pois) ja kaunistavat edelleen takapihaani. Samoin valkoiset ahkeraliisat ahertavat kauniina lähes täydessä varjossa sisääntulon edessä - paikassa, johon minun on aiemmin ollut vaikea löytää kukkivia kasveja. Tavallinen ahkeraliisa ei minusta ole kovin viehättävä, mutta valkoinen versio valloittaa liisavihaajan ja sopii mainiosti pihan väriskaalaan. Näitä molempia pitää saada myös ensi kesänä!

Olen ollut myös erittäin tyytyväinen Plantagenista jo maaliskuussa ostamiini riippupelargonian taimiin (1e/kpl), jotka jo alkukesästä kasvoivat puolimetrisiksi kukkaröykkiöiksi ja ovat koko kesän reunustaneet parvekettani. Lisää kuvia riippuvista täällä.

Neljäs palkitseva tuttavuus on ollut kaksi sekarotuista (?) pelagoniaa, jotka hankin loppuun kukkineina ja alehintaan Salon torilta elokuun alussa. Kotona vähän lannoittelin vanhuksia, ja tällä hetkellä kumpikin ilahduttaa upealla kukinnallaan pihaportaikkoa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti