keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Pisteillä Tukholmaan

Siljan Päivä Tukholmassa -risteily oli yllättävän kiva ja halpa - DeLux-hytin kahdelle hengelle superaamiaisineen sai ClubOne-pisteillä ja 80 eurolla. Seaside-hytit oli loppu, mutta promenade-hyttikin oli mukava: leveä parisänky, telkkari, tilava suihkuhuone ja riittävästi lämmintä vettä. Mitäpä eläkeläiset muuta tarvitsevat, kun ruokakin yllätykseksemme oli maittavaa.

Matkan kruunasi upea aurinkoinen sää ja huippualet laivan kaupoissa. Laiva on menossa parin päivän päästä telakalle peruskorjaukseen ja kaikki kosmetiikka, vaatteet ja muut hilut myytiin 50 prosentin alennuksella. Esimerkiksi vuosia käyttämäni ihovoide ja deodorantti maksoivat vain kolmanneksen siitä, mitä olen tottunut niistä maksamaan Helsingin kaupoissa, joten Mummin muovikassit täyttyivät ripeästi.

Tukholmassa ehdittiin vierailla aina yhtä lumoavassa Fotografiska-museossa (nautittiin brasilialaisen Sebastião Salgadon Genesis-näyttelystä, johon oli koottu uskomattomia kuvia hänen kahdeksan vuoden matkaltaan alkuperäiskansojen parissa Siperiasta Amazonille), matkata venekyydillä museolta Nybrovikenille (ihailtiin Vanhan kaupungin kaunista julkisivua ja nautittiin auringon paisteesta) ja kävellä sieltä Östermalmin vanhaan kauppahalliin (ostettiin mukaan kookosleivonnaiset - Mummin herkkua - ja syötiin ulkoravintolassa Lisa Elmqvistin herkulliset, mutta hintavat skagen-leivät - Ukin herkkua).

Halvasta tarjousmatkasta kehkeytyi nautittava miniloma! Valokuvat vain puuttuu, kun puhelimien akut alkoivat näyttää punaista...

2 kommenttia: