maanantai 15. syyskuuta 2014

Wanha tango


Tanssitreeneissä oli vanhaa tangoa - hidas, nop, nop, hidas - ja opettamassa joensuulainen Juhani Tahvanainen. Rauhallista, viejävetoista ja pehmeää. Huomaan, että olen oppinut tanssista jotain, vaikka en vanhaa tangoa ole pahemmin tanssinutkaan. Uutta tanssia opetellessa viejän seuraaminen on helpompaa kuin vielä keväällä. Jes! Vanhakin oppii! Yksi kokenempi viejä jopa sanoi minulle, että seuraan hyvin. Hiveli tanssijaa minussa. Kehitystä, sillä aloittaessa tanssiharrastusta olin kova mummi viemään.

Nainen nojaa A-asennossa viejään, ei merkittävää koukistusta polvissa, vasemman käden kyynärvarsi pehmeästi viejän kaulalla ja oikea käsi selkeästi naisen puolella. Tarkoitus on, että otsat ovat vastakkain ja nainen katsoo lähes koko ajan oikealle alaviistoon. Kokeneempi tanssija vihjasi, että vanhaa tangoa eli mannetangoa on mukavampi tassia korkokengillä, päkiäaskeleet ovat helpompia. Tavallisen tangon harjoittelu - kuulemma - luontuu helpommin tanssitossuissa.

Tänään tuntui jopa luontevalta olla lähellä partneria - ajoittain - ja tuntea partnerin vienti. Sekin on aiemmin ollut outoa ja pelottavaa, mutta nyt välillä pystyi jopa vähän relaamaan.

Tanssissa ollaan lähellä, mutta ei lähennellä - kuten yksi konkareista sanoi tänään minulle.

10 kommenttia:

 1. Oi, Olen tuon ukkoni kans olleet kovia kulkemaan aikoinaan tansseissa. Tanssikursseja ja tanhuja on tanssittu toistakymmentä vuotta. Haikeana kattelen muitten tanssia, kun itse en pysty tanssimaan tuon selän takia. meillä oli oikea tanhuryhmäkin jonka kanssa käytiin esiintymässä ja ohjaaja oli Unkarilainen. Ihanaa syksyä sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kirsti. Aloittaessani tanssitreenit toissa keväänä, minua ajoi juuri ajatus "nyt kun vielä kunto sallii tanssin, on unelma tanssitaidosta toteutettava". Onneksi tein niin,sillä nautin valtavasti. Niin kauan kun mummin kunto sallii....

   Poista
 2. On kyllä hienoa, että aloitit tanssit! Selkeästi nautit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Mamma, jos se välittyy viestistänikin. Nautin tanssista, tanssin oppimisesta ja ilosta, jonka tanssi minulle tuo.

   Poista
 3. Ihana luke a sun tanssiharrastuksesta.
  Kilometrejä kertyy ja taito kehittyy. Eikä se todellakaan ole kamalaa olla liki toista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava steppi on uskaltautua lavalle. Mutta se taitaa kestää, kun ei vielä riitä rohkeus hakemiseen naistenvuorolla ja miehetkin varmaan nappaavat nuoria ja kauniita ennemminkin kuin mummi-ikäisiä.

   Poista
  2. Hei - ihan satavarma keino päästä lavalle sisään on hakea naistenhaussa. Jos haet 5 miestä, niin 1 saattaa hakea takaisin, mutta ilta illan jälkeen tuo miesten hakumäärä kasvaa, kunhan vain itse uskallat hakea. Ja pikkuhiljaa sulle tulee tuttujen "rinki". Eli ei kannata pelästyä ekan illan eikä tokankaan jälkeen, jos ei haeta. Kaikki kun tuppaa hakemaan tuttuja. Tai sitten oudot hakee outoja (lue aloittelijat ja vieraassa paikassa olevat).
   Ja ylitä rohkeasti se naistenhakukynnys. Ajattele, että kun kaikki naiset kumminkin hakee, niin olet "kummajainen" jos et hae (vaikket olisikaan kummajainen :). Ja kyllä ne hakee vanhempiakin naisia, onneksi ei kaikki miehet ole nuorten perään lavoilla, tarttee vaan olla iloisen näköinen.
   Siitä se lähtee. Ja jos miehes kanssa lähdette ja osan aikaa tanssitte erillään, niin on kuitenkin tieto toisesta.

   Poista
  3. Ihana Orvokki, kun rohkaiset ja annat käytännön vinkkejä. Kiitos niistä! Pikkuhiljaa kypsyttelen ja saatan panna käytäntöön.

   Poista
 4. Mä olen sitten kauhea selittelijä, varsinkin mua lähellä olevista asioista. Älä välitä, pliis.
  Mutta sitä vielä, että kun haet miestä, niin älä hae sellaista "hyvää" tanssijaa (usein ne kuvittelee itsestään liikoja, mutta sen näkee jo pään asennosta :), vaan ihan tavallista miestä. Ja voit vallan hyvin kertoa, että olet aloittelija ja että jos mies viitsis vaikka vähän opettaa, niin useimmat on otettuja. Ne nirppanokkaiset ei tätä tee, ja voivat hyvinkin antaa pakkejakin. (Ennen niilä oli sellaiset mustavalkoiset tanssikengät, mutta ehkei enää niin yleisesti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Orvokki, kun kokeneempana tanssijana annat ohjeita. Minua ei yhtään häiritse. Katsohan, minä taas olen sellainen, että tykkään kun joku opastaa ja perehdyttää uusiin asioihin tarkasti. Joten jatkossakin vastaanotan mielelläni ohjeitasi!

   Poista