keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Ystävällisiä ihmisiä


"Onpahan upeet värit!", tokaisi miehekäs ääni takanani, kun iltapäivällä odotin kahvia pienessä keskustan kuppilassa. Kääntyessäni huomasin, että kehuja oli minua puolta nuorempi, siististi pukeutunut virkamies. Hymyilin ja kiitin. Olin piipahtamassa viereisessä lankakaupassa ja päällä oli kaikkea muuta kuin ykköspynttäys. Kaikki kirpputorilta: Salon iltakirppikseltä vuosia sitten ostetut hupullinen vetoketjupusakka ja vaaleanpunainen farkkutakki sekä turkoosit housut - kesälöytö Hietsusta.

Aamupäivällä asioin Itiksen Hkl:n toimistossa, jossa naisvirkailija kohteli minua äärestystävällisesti. Palveli rauhallisesti, selitti ymmärrettävästi ja hymyili leveästi. Oli läsnä. Tuntui hyvältä.

Onkohan kaupungissa joku Anna hyvän kiertää -kamppanja?

8 kommenttia:

 1. Voipi olla tuollainen kamppanja.. :)
  Mutta kyllä ystävällisiä ihmisiä on, enemmän kuin niistä puhutaankaan. (Ja ehkä törmäsit aitoihin hesalaisiin ;D )
  Itse kehun usein kun näen jotain kivaa tai kaunista, joskus jopa silmälaseja, Ja jos kehun ja ihastelen tuntemattoman vaatetta (esim. takkia) niin harmittavan usein kuulen, että se on joko vanha tai ostettu jostain hornasta. Usein sitä saattaa sitten jäädä rupattelemaankin kyseisen henkilön kanssa. (Mutta harvoin ohimennen kehasen jonkun yrmeän ja kiireisen oloisen olemusta.)
  Ja jos itselle joskus jotain sanoo, tulee siitä hyvä mieli. Sillä eihän kukaan sanoisi, jos ei tarkoittaisi.
  Ja silloin tällöin tapaa ystävllisiä = mukavia virkailijoitakin.
  Sinulle tuli sitten mukavan fiiliksinen päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on jännä, miten pienikin ystävällinen ele voi parantaa omaa fiilistä. Ja usein kohteliaisuus ja huomaavaisuus tuo antajallekin hyvän mielen. Ja se ikäänkuin yhdistää kaksi tuntematonta. Eli jatketaan ketjua - on kamppanja tai ei!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Toit minulle lisää hyvää mieltä kommentoidessasi! Kiitos ja mukavaa syyskuun jatkoa sinullekin.

   Poista
 3. Kyllä nyt on selvästi jotakin hyvää ilmassa! Robet's Coffeen nuoren miehen puuttuminen töykeän rouvan kommentointiin vammaiselle ja koulukiusaamisen vastainen KutsuMua-kampanja tulevat ensimmäiseksi mieleen.
  Olisko aurinkoisella syyskuullakin vaikutusta ihmisten hyväntahtoisuuteen! Kyllä se niin, että helppo on auringossa hymyillä, mutta pimeässä maarraskuuun loskassa ei niinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja olihan se opiskelijapojan puuttuminen bussissa olleen pojan kiusaamiseen. Ja jo vieraan ystävällinen ja hyväksyvä hymy voi joskus pelastaa ankean päivän.

   Poista
  2. Niin, sekin. Nuoret ovat nyt itse aktivoituneet kiusaamista vastaan, mikä tepsii paljon paremmin kuin aikuisten paasaus!
   Hymyyn vastataan hymyllä, niin se hyvä kiertää. :)
   Hyvää päivä jartkoa, Inna!

   Poista