maanantai 13. tammikuuta 2014

Haaste

Sain blogielämäni ensimmäisen haasteen Muistikirja -blogin pitäjältä MammaN:lta. Se on blogi, jossa vierailen päivittäin. Tykkään MammaN:n lyhyistä ja ytimekkäistä arjen kuvauksista.

Mutta haaste. En tiedä, miten siihen suhtautua. Kivaa, kun joku huomioi ja lähettää minulle haasteen. Mutta samalla olen pakotettu vastaamaan toisten asettamiin kysymyksiin. Minä tositosikko ja yltiörehellinen. Toisaalta voin ajatella, että vastatessa opin sosiaalista jutustelua ja bloggaamiskäytäntöjä. Pohdintani ei tarkoita, että olisin haasteesta harmistunut - olen otettu - mutta olen hämmentynyt.

Haaste, kysymykset ja Mummin vastaukset:
“Määrätynlainen uteliaisuus on johtanut meidän bloggaamaan, liittyi se sitten ympäristöön, luontoon tai maailmanmenoon, omaan elämäämme, harrastuksiimme tai lemmikkeihimme. Monipuolisuus on valttia blogeissä! Jos vastaat kysymyksiini ja jaat viidelle eteenpäin, voit viedä pullakahvit mukanasi.  (Ei ole aivan pakko jakaa :) Esitän kysymyksiä, mitkä saattavat useinkin tulla esille kahvikupposen ääressä ystävän kanssa keskustellessa. Mitä sinä vastaat seuraaviin kysymyksiini? Voit myös vastata kysymyksiin pelkästään valokuvin.

1. Mikä on sisustustyylisi? 
Varmaankin aika pohjoismaalainen. Paljon valkoista, tilaa ja valoa. Lisänä vähän mustaa. Paljon kukkia ja pimeällä kynttilöitä. Iso ruokapöytä!

2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustaessasi? 
Isoon olohuone-keittiöömme, elämämme keskukseen.

3.  Mihin käyttäisit paljon rahaa ilman huonoa omaatuntoa? 
Matkusteluun ja (jos tarvetta) läheisteni sairauden hoitoon. 

4. Mihin käytät paljon rahaa?
Puutarhaan, lisäksi rahaa menee arjen pikkuluksuksiin, esim. kahvitteluun ja ravintoloihin, joskus teatteriin ja balettiin. Ja välillä turhiin vaatteisiin.

5. Mistä onnesta unelmoit?
Matka kauas ja lämpimään lasten ja heidän kumppaneidensa ja perheidensä kanssa. Mukana ehkä Parasystävä perheineen. Pari tällaista matkaa teimme yli 20 v sitten yhteensä kahdeksan 0-10 -vuotiaan kanssa. Onneksi on muistot!

6. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?
Se liittyy liian henkilökohtaisiin asioihin ja jää vain Mummin omaan tietoon.

7. Missä asiassa olet tunnollisin?
Vaikea kysymys. Pelkään (ainakin nuorempana) auktoriteetteja, joten ehkä olen tunnollisin vero- ja poliisiasioissa. Pyrin myös pitämään sen mitä lupaan. Olen ääresrehellinen, välillä jopa häiritsevän suorasukainen. 

8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?
Toivon, että pystyisin antamaan anteeksi kaikki inhimilliset virheet. En ehkä ole ihan vielä siinä pisteessä. Mutta matkalla ollaan.

9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?
Kolme parasta: Luotettavuus, kyky kuunnella, taito iloita ja innostua. 

10. Mikä on miehen paras ominaisuus?
Samat kuin naisella. Lisäksi tykkään miehistä, jotka avaavat oven naiselle ja menevät ennen naista pelottavaan, pimeään luolaan. Ja jolla on iso syli.

Useilla seuraamieni blogien kirjoittajilla kyseinen haaste on varmaa jo ollut. Lähetän tämän haasteen edelleen kivalle kirjabloggarille Marjatalle ja mukavalle turisijalle Ritalle - vastatkaa jos haluatte ettekä ole vielä kyseistä haastetta saaneet.

8 kommenttia:

 1. Mukavaa kun osallistuit! Minustakin kysymykset olivat hankalia. Onneksi näihin voi vastata sillä tyylillä kuin itse haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun lähetit. Ja loppujen lopuksi kiva oli myös vastata, vaikka aluksi pelästyin.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, otan sen viikonlopulla käsittelyyn!

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Joo, vastaan kyllä kun ehdin. Tässä on ihan hyviä kysymyksiä.

  VastaaPoista
 4. Kiva on haasteita joskus saada ja siinä myös hyvä se, ettei uskoakseni kukaan loukkaannu, vaikkei aina olisi niin kuulolla, eikä inspiroituisi vastaamaankaan. Jotain samantapaisia ajatuksia minäkin riipustelin omaan vastaavaan juttuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipahdinkin jo blogissasi - iki-ihana Lapin blogi - ja jäin seuraamaan. Mutta pitääpä vielä tarkemmin lukea haaste-vastauksesi.

   Poista