keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Arjen oppaat


Ukin tärkeimmät ovat tällä hetkellä kaksi arkista Välimäkeä: Ruokaa Ranskasta ja Mummola. Mummi puolestaan rakastaa vanhoja mysilahtisia. Viimevuotinen Safkaa on molempien lemmikki. Perusohjeet tarkistetaan tarvittaessa ruotsalaisen Anna Bergeströmin opuksesta ja italialaisia herkkuja kokataan Basta! -kirjan ohjeiden mukaan.

Keittiön pikkuhyllyyn on koottu sesongin suosikit, mutta olohuoneen kirjahyllystä löytyy pari metriä lisää. Siis keittokirjoja.

6 kommenttia:

 1. Kiinnostavan näköisiä keittokirjoja. Monet keittokirjat ovat kuin taidekirjoja. Itselläkin on muutama helmi, mutta harvemmin kokeilen mitään uutta, katselen vain kuvia. Teidän keittiössä taas näkyy syntyvän vaikka mitä hienouksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjatta, meillä keittokirjat on ahkerassa käytössä, tarkistetaan vanhaa ohjetta ja etsitään uusia. Nuorisomme käyttää pääosin nettiä ohjeita etsiessään, onneksi ainakin kaksi tytöistämme ovat perineet isänsä innostuksen ruoanlaittoon.
   Gourmet meillä loihtii Ukki, Mummilla on pari vuositoisensa jälkeen samanlaisena säilyvää perinneherkkua, kuten kaalikääryleet ja sitruunalammaspata.

   Poista
 2. Minulla ainoastaan ylin, mutta ahkerassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin yksi parhaita peruskeittokirjoja.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Aina kun selailen, niin päätän että nyt kokeilenkin tätä. Mutta useimmiten kokeilut jää Ukille. Onneksi olemme tässäkin erilaisia - toinen ikuinen uudenkokeilija, toinen "vanhassa vara parempi".

   Poista