keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Arvaa mikä?


Rakastan himmeleitä. Olen monesti ajatellut hankkia himmelin olohuoneen korkeaan käytävään. Mutta ne ovat tosi hintavia ja hanke on jäänyt toiveeksi. Olen myös ajoittain ajatellut tehdä itse himmelin. Mutta se vaatii rutkasti taitoa, näppäryyttä ja kärsivällisyyttä. Liian monta muttaa.

Maanantaina kiersin pitkästä aikaa Senaatintorin pikkukauppoja. TaitoShopissa huomasin noin 20 senttisen siron himmelin tarvikepaketin. Katsotaan voittaako tekemisen into kärsimättömyyden. Kuvassa on siis äärestohut neula, jolla lanka pujotetaan pikkuruisten olkien läpi.


2 kommenttia:

 1. himmelin teko on mukavaa, mut kuten sanoit myös kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. lopputulos on kuitenkin niin palkitseva, et kannattaa ottaa "härkää sarvista" ja aloittaa työ. reilu 10 v sitten olin kansalaisopiston himmelikurssilla, silloin tekemäni himmeli ja muut olkikoristeet ovat jo käyttökelvottomat, joten himmelin tarvis täälläkin. muistan kuinka lapsena haltioitunena tuijottelin himmelin hiljaista liikettä kynttilöiden valossa joulun seutuun. aina jouluna meillä oli iso himmeli tuvan katossa.
  kiva postaus Karkun mummosta, niin monta kysymysmerkkiä, selvästi olet innostumassa sukututkimuksesta, hienoa kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaan kyllä saada jouluksi ekan oman himmelini, saas nährä. Oma isäni kuoli jo 30 v sitten, mutta hänen 82v sisko elää edelleen. Oleme olleet aika vähän tekemissä, mutta nyt aion ottaa häneen yhteyttä ja kysellä asioita jota jäivät isältä kysymättä. Tuntuu mukavalle.

   Poista