lauantai 4. toukokuuta 2024

Tähti Kaskikselle

Juurileipäjäätelöä

Ukin synttärin kunniaksi olin saanut varattua paikat kehuttuun ja suosittuun ravintola Kaskikseen Turun keskustassa. Edellisen ja ainoan kerran olen käynyt Kaskiksessa vajaa seitsemän vuotta sitten syyskuussa 2017 (täällä). Tykkäsin, mutta en ollut totaalisen hurmaantunut ja kirjoitin blogiini: ”Kaskis-kokemuksemme oli mukava, vaan ei heavenly.” Kokemuksen jälkeen olemme Ukin kanssa toistuvasti puhuneet, että Kaskikselle pitäisi antaa toinen mahdollisuus :)

Ja toinen vierailu Kaskiksessa todella kannatti, sillä huhtikuinen ruokailukokemuksemme pienessä, 24-paikkaisessa ravintolassa oli ”heavenly”. Kaikki tuntui ja maistui erinomaiselta. Niin palvelu ja tarjoilu kuin annosten ulkonäkö, koko ja maku hipoi täydellistä. Usean ruokalajin menu keittiön tervehdyksineen oli suunniteltu loistavasti. Sen syötyä ei ollut yhtään ähky olo, vaan vatsa ja mieli hyrisivät tyytyväisyyttä.
 
Eikä yhtään pönötystä, vaan rentoa, mutta osaavaa meininkiä :) Ja iso kiitos myös mukavalle ja huumorintajuiselle tarjoilijallemme. Jotenkin bistromainen ravintolasalikin tuntui huhtikuussa 2024 viihtyisämmältä kuin syksyllä 2017. Esimerkiksi isoissa ikkunoissa oli kivat puiset sälekaihtimet, jotka ollessaan puoliavoimina toivat kivaa kevätvaloa sisätiloihin - ja luonnon valo on minulle tärkeää…

Onneksi Kaskiksen menu vaihtuu neljästi vuodessa, sillä haluaisin kokea seuraavan Kaskis-ruokailun aiemmin kuin vasta 2030-luvulla :) Onneksi Turku on nykyään osa elämääni, sillä kaksi tytärtäni asuu ja työskentelee Taattisten tilalla läheisessä Merimaskussa (täällä).

Äyriäiskeittoa

Lammasta ja muuta 

Lämmintä leipää ja kurpitsansiemenvoita 

Aterimet on piilotettu pöytälevyn alta avattavaan laatikkoon, 
jossa ne ovat rivissä käyttöjärjestyksessä vasemmalta oikealle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti