maanantai 20. toukokuuta 2024

Kaunis Fayence


Jos ensimmäisenä SerkkuLeidien reissupäivänä seikkailimme vilkkaassa Cannesissa (täällä), niin toisena päivänä nautimme pienen Fayence-nimisen vuoristokylän rauhallisuudesta. Alle 100 kilometrin säteellä Nizzasta on kymmeniä samanoloisia, toinen toistaan kauniimpia pieniä kyliä tai kaupunkeja vanhoine taloineen ja kapeine kujineen. 

Yksi näistä on Fayence, jonka vanhimmat talot ovat keskiajalta ja iso kivikirkko 1700-luvulta. Jätimme auton kaupungin vanhan keskustan ulkopuolelle ja kiipesimme runsaan kilometrin matkan jyrkkiä ja kapeita kujia pitkin ylös kaupungin keskusaukiolle - Johannes Kastajan aukiolle (Pl. St. Jean-Baptiste). 

Ennen puolta päivää kiemuraiset pikkukadut olivat hiljaisia ja lähes autioita. Näimme vain jokusen yksittäisen ihmisen ja pari autoa, mutta useampia pieniä aukioita penkkeineen, paljon vehreää ja vihreää sekä lukuisia kukkivia ihmeköynnöksiä. Leppoisaa ja kaunista. Ja siistiä :)

Päästyämme aukiolle myös se oli melkein tyhjä. Siskon mukaan aukiolla on yleensä torstaisin paikalliset markkinat - parikymmentä kojua, joissa myydään lähiseudun vihanneksia ja juustoja sekä mm. erilaisia huiveja ja kesähameita. Tänä torstaina siellä oli ainoastaan yksi torikauppias - ilmeisesti muut olivat pelästyneet aamun sadekuuroja.

Onneksi sade ei ollut pelästyttänyt meitä :) Vaikka missasimme viikkomarkkinat, nautimme suunnattomasti pitkästä kävelystä pienessä ja kauniissa Fayencessa. Varsinkin kun sade oli loppunut juuri sopivasti saapuessamme autolla kaupungin laidalle :) 
Fayencen ympäristöstä löytyy useita merkittyjä, 5-15 kilometrin pituisia, helppoja vaellusreittejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti