sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Ennen seiskaa


Herään yleensä joka aamu kuuden ja seiskan välillä niin Punavuoren kodissa kuin ollessani Ukin mökillä Salossa. Nousen yleensä nopeasti, pukeudun ja lähden heti lyhyelle pisulenkille Murun kanssa. Kesät, talvet ja säässä kuin säässä. 

Seuraavat viisi kuukautta ovat parasta aamulenkkiaikaa. Valoa ja lämpöä riittää. Ja kun lämpötila pysyy plussan puolella, ei mahdollinen sadekaan haittaa :)

Tänään Ukin mökillä aamun valo oli erityisen kaunis auringon noustessa järven toiselta puolelta ja värjätessä rantakoivujen hennot lehdet. Sitten viime viikonlopun pari vuotta sitten istutetut kirsikkapuut olivat vasta avaamassa vaaleanpunaisia kukkiaan. Kaunista ja herkkää.

Eilen aamulla kävelin Punavuoresta Kaivarin puolelle meren rantaan. Siellä isot koivut seisoivat vielä lehdettöminä, mutta niiden oksat sojottivat kauniina sinistä taivasta vasten. Istuuduin kallion suojaan ja seurasin pitkän tovin rantahiekalla nököttävää isokoskelopariskuntaa ja kalastuspuuhissa olevaa, ihmeen viisasta yksinäistä lokkia.

Kevätaurinkoa, merta, lintuja ja kirsikankukkia. Rakastan aamuja ja ennen seiskaa tekemiäni lyhyitä lenkkejä. Olen sitten kaupunkikodissa tai mökin rauhassa…

Kirsikan kukkia Ukin mökillä Salossa. 

Lehdetön komea koivu Kaivarin rannassa Helsingissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti