keskiviikko 24. elokuuta 2022

Tomaatteja Tilalla


Opiskelijatyttö osti toukokuussa kolme pientä tomaatin tainta - kolme euroa kappale. Elokuussa hänellä oli kolme yli kaksimetristä, monihaaraista ”tomaattipensasta” :):) 

Istutimme taimet keväällä isoihin muoviruukkuihin ja asetimme ne aurinkoiseen ja lämpimään aamiaislasikkoon, jonka Tilan edelliset omistajat olivat rakentaneet vanhan sikalarakennuksen lounaispäätyyn. Lasikko rakennettiin viime vuosisadan lopussa, kun koko rakennus sikalan pidon loputtua kunnostettiin ja remontoitiin. Nykyään talon yläkerrassa on iso juhlatila ja alakerrassa lasikon lisäksi ammattikeittiö ja ravintolasali.

Asetimme nopeasti kasvavat taimet lasikon kolmea puupilaria vasten ja sidoimme kasvamista tukevat tukilangat. Nyt jokaisessa ”tomaattipensaassa” on ainakin 20-30 kypsää ja kypsyvää tomaattia,

Viikonloppuna keräsimme ja söimme ensimmäiset omat tomaatit. Hyviä, vaikkei maailman maukkaimpia olleetkaan. Komeat taimet ja niissä kasvaneet lukuisat punaiset pallot tosin olivat enemmän kuin kauniita - upeita :):)

Omia tomaatteja ja mozarellaa - nam.

Aamiaislasikko ja ravintola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti