sunnuntai 7. elokuuta 2022

Taidetta luonnossa

Rikkinäinen maisema VI, 2019

Kun perjantaina kävin Wäinö Aaltosen museossa (täällä), siellä oli Antti Liikasen Taipuisa maisema -niminen näyttely, joka jatkuu syyskuun loppuun. Somerolla asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja valokuvaaja Antti Laitinen (s.1975) käyttää ja muotoilee taiteessaan mm. oksia, puita ja metsää.

Turun näyttelyssä tykkäsin etenkin Rikkinäinen maisema (Broken landscapes) -sarjaan kuuluvista isoista valokuvista vuosilta 2017-2020. Niitä tehdessä Laitinen on oikeasti leikellyt puita ja puurykelmiä luoden niihin aukkoja - usein ympyröitä - niiden kasvua kuitenkaan häiritsemättä. Ja ikuistanut lopputuloksen valokuviinsa. 

Uskomattoman jänniä taidevalokuvia, joita oli vaikea uskoa aidoiksi, vaan katsoessa oli lähes varma että ne oli tehty digitaalisesti. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan kuvat olivat todenmukaisia valokuvia :) Valokuvateosten välissä oli taiteilijan uudempia, lehdettömistä pajunoksista työstettyjä töitä, jotka kivasti täydensivät luontovalokuvia.

Tykkäsin kovasti Anrri Laitisen taideteoksista. Mutta taiteilijan hidasliikkeisiä videoita en oikein jaksanut jäädä pitkään seuraamaan.

Yksityiskohta valokuvasta Rikkinäinen maisema VII, 2019

Pajuympyrä, 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti