maanantai 1. elokuuta 2022

Reissun jälkeen


Muru nauttii, kun on taas kotona Punavuoressa. Voi vain olla - pötkötellä  laiskana ja nauttia. Ja kerätä voimia seuraavaa Merimaskun reissua varten. Ja minä teen samoin - pötköttelen ja kerään voimia.

Tyttärien tilalla Merimaskussa imeydyn aina mukaan Tilan rytmiin ja loppumattomaan hommailuun. Työtä tehdään aamuseitsemästä iltakahdeksaan. Väliin työskennellään yhdessä, mutta useimmiten jokainen tekee ”omia” hommiaan ja vain syödään yhdessä. 

Minun hommiini kuuluu etenkin kaikki ns. hanttihommat. Hommat, jotka eivät ole aivan pakollisia ja joiden tekemisen huomaa vasta, jos/kun ne jäävät pidemmäksi aikaa tekemättä. Kastelen lukuisia kukkia, käyn kaupassa (lähin 5 km päässä), ulkoilutan koiraa, putsaan kissanpissalaatikoita, tyhjennän roskiksia, lakaisen roskia ja kuihtuneita lehtiä pihalta ja kulkuväyliltä, karsin ylikasvaneita pensaita, vien pahvipakkauksia ja tyhjiä pulloja kierrätykseen, siivoan jääkaappia. Toki tarpeen mukaan teen myös vaativampia hommia tai toimin kaivattuna apukätenä isommissa urakoissa. 

Kummasti näissä ”pikkuhommissa” minulla riittää usein tekemistä koko päiviksi :) Yleensä olen Tilalla 3-6 vuorokautta kerralla. Palattuani takaisin omaan kotiin minulta menee usein pari päivää palautumiseen. 

Palattuani nautin täysillä yksinolosta ja rauhallisesta funtsailusta. Kävelystä ja omasta yksitoikkoisesta ruokavaliosta: kahvia, ruisleipää, juustoa, viiliä, marjoja, omenoita, jäskiä. Ja telkkarisarjojen katselusta - aamulla ehdin jo aloittaa uuden brittisarjan Sherwood :)

Kunnes taas perjantaina lähden koiravahdiksi Merimaskuun…

3 kommenttia:

  1. Minullakin on Sherwood katselun alla, hyvä minisarja, jollaisia on viime aikoina ollut muitakin.
    Tuo vaihtelu yhteisestä puuhastelusta omaan, omaehtoiseen rauhalliseen elämään on rikastavaa. Minä sain kaivatun "välipäivän" pojanpojan kanssa puuhailusta, kun he lähtivät vaarin kanssa yhdessä mökille. Porukkaa oli enemmänkin viikonlopulla ja minä tapani mukaan tunsin isoa vastuuta siitä, että kaikiilla olisi mukavaa. Nyt tuntuu ihanalta olla omissa ajatuksissaan, syödä kevyesti ja lukea lukematta jääneet lehdet. Murusta mallia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marjatta. Vanhempana tuntuu tarvitsevan huomattavasti enemmän ”omaa” aikaa kuin nuorempana ja keski-ikäisenä. Lasten ja lastenlasten kanssa on ihana olla, mutta väliin on tärkeä ja mukava myös hengittää elämää ihan vain itsensä kanssa. Muiavaa elokuuta Sinulle, Inna

      Poista
    2. Minä en edelleenkään ole osannut korjata sitä, että pystyisin vastaamaan muuna kuin ”anonyyminä”….

      Poista