keskiviikko 10. elokuuta 2022

Kahvi & munkki


Martinsillan kupeessa, Itäisen Rantakadun varrella Turussa on pieni Ankka-niminen kesäkahvila, jota on kehuttu sosiaalisessa mediassa. Pitihän minunkin käydä Ankka katsastamassa.

Mukava ja rento kuppila, jossa vain ulkopöytiä, ja sen takia se on auki säävarauksella. Ensikäynnillä perjantaina Ankka oli kiinni, vaikka ei satanut, mutta sää oli epävakaa. Toisella yrittämällä sunnuntaina aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja Ankka oli auki - ja lähes täynnä. Ainoa tyhjä pöytä oli keittiön takana ”piilossa” ilman jokinäkymää. Mutta se sopi hyvin minulle.

Otin tietenkin mainostetun ”munkki & kahvi vitosella”. Myyntitiskillä oli iso korillinen erikokoisia ja erimuotoisia munkkeja - kaikki lämpimiä ja juuri paistettuja. Ostaja sai itse valita mieluisensa. Ahneena valitsin suurimman, mikä osoittautui virheeksi. Iso rapea munkki oli jäänyt sisältä raa’aksi, ja kahvikin oli tällä kertaa vähä kitkerää.

Mutta kaikesta huolimatta viihdyin hieman epämääräisessä, mutta kodikkaassa kahvilassa, jossa oli ystävällinen palvelu. Eli palvelu ja keskeinen paikka antaa paljon anteeksi. 

Munkin perässä en kuitenkaan toiste tule. Muuten saatan pistäytyä. Ei jäänyt huono maku :)


Kahvilassa oli sunnuntain Turun Sanomat, jossa tiesin olevan jutun Tyttärien Tilalla olevasta Piece of Earth -taidenäyttelystä (täällä). Pitihän tuo vilkaista. Toimittaja Susanne Hiltusen kirjoittama juttu valokuvineen oli näyttävä ja kivasti taitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti