keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Jätkä


Kävin joulukuussa Helsingin Jätkäsaaressa ottamassa kolmannen koronarokotteen (täällä). Matkalla jäin hetkeksi katselemaan yli kahdeksan metristä vaaleanpunaista betonipoikaa. Tuttu jätkä parin vuoden takaa Kauppatorilta (täällä). 

Auringon paistaessa poika katseli minua uteliaana jättimäisen kasvomaskinsa takaa - pissausasennossa. Lorottelua ei kuitenkaan näkynyt. Luulen, että veden luritus on suljettu talven ajaksi, kuten kaupungin muutkin suihkulähteet :)

Kuvanveistäjä Tommi Toijan (s. 1974) Bad bad boy -niminen humoristinen veistos valmistui 2013 Ruotsin Örebrohussa järjestettyyn näyttelyyn, josta se kesällä 2014 siirrettiin Helsinkiin Kauppatorille osaksi Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa. Presidentinlinnan edessä paljon huomiota saanut betonipoika tähtäsi ”virtsasuihkun” komealla kaarella edessä olevaan merialtaaseen (täällä).

Kaupunki ei hyväksynyt, että pissaajapoika jäisi pysyvästi Kauppatorille, ja seuraavana vuonna 2015 Verkkokauppa.com siirrätti patsaan Jätkäsaaren myymälänsä eteen Tyynenmerenaukiolle. Ja siinä jätkä seisoo edelleen.

Kivan humoristinen patsas, joka mielestäni sopii hyvin nykyiselle paikalleen. Tykkään, vaikka vielä vuonna 2014 jätkää vierastinkin :)

2 kommenttia:

 1. Veikeä ja humoreski linkitys tuo Kauppatorilta!

  Näin aika muuttaa meitäkin...
  Betonipoika on ihka vekkuli jätkä, ei mitään hyi-tuhmaa etenkään nykyaikana, joten jos ei tuosta hymy häivähdä silmänurkkiin, sopii ottaa tietoinen riski ja mennä katsomaan peiliin... Eli ehdoton EI ryppyotsaisuudelle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumoria kehiin. Se on tärkeä muistutus minulle, (entiselle) tosikolle :)

   Poista