Kukkakaalikeittoa ja tilliöljyä
Kirjoitan itselle ”muistiin” Tyttärien Tilalla viikonloppuna syödyn (täällä) superhelpon ja superherkun kukkakaalisosekeiton ohje 4-6 hengelle.
1,5 kg kukkakaalia1,5 l kasvislientä1 paketti (250g) Koskenlaskija-sulatejuustoaKeitä pilkottu kukkakaali pehmeäksi ja soseuta tehosekoittimella. Lisää ja sulata joukkoon pilkottu sulatejuusto. And that’s it :):)
Nauti herkkukeitto tilliöljyn (silputtua tilliä, hyvää öljyä ja pari tippaa sitruunamehua) kanssa.
Jos haluaa hienostella, keiton makua voi petrata lisäämällä ennen keittämistä pilkottua sipulia ja/tai valkosipulia taikka käyttää maustettua Koskenlaskijaa. Taikka ennen keittämistä paahtaa kukkakaalin palat 200˚C uunissa 10-20 min Soppa365-sivuston ohjeen (täällä) mukaan.
Pannukakkua sirotesokerilla
Ja vielä Maailman parhaan pannukakun ohje - Kotikokki-sivustolta (täällä) - 6 hengelle:
4 dl vehnäjauhoja1,5 dl sokeria1 tl leivinjauhoa1 tl vaniljasokeria1 tl suolaa8 dl maitoa2 kananmunaa100 g sulatettua margariiniaSekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja jäähtynyt margariini. Kaada leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti