keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Keitto, jota ei voi pilata

Kukkakaalikeittoa ja tilliöljyä

Kirjoitan itselle ”muistiin” Tyttärien Tilalla viikonloppuna syödyn (täällä) superhelpon ja superherkun kukkakaalisosekeiton ohje 4-6 hengelle.

1,5 kg kukkakaalia
1,5 l kasvislientä
1 paketti (250g) Koskenlaskija-sulatejuustoa

Keitä pilkottu kukkakaali pehmeäksi ja soseuta tehosekoittimella. Lisää ja sulata joukkoon pilkottu sulatejuusto. And that’s it :):) 

Nauti herkkukeitto tilliöljyn (silputtua tilliä, hyvää öljyä ja pari tippaa sitruunamehua) kanssa. 

Jos haluaa hienostella, keiton makua voi petrata lisäämällä ennen keittämistä pilkottua sipulia ja/tai valkosipulia taikka käyttää maustettua Koskenlaskijaa. Taikka ennen keittämistä paahtaa kukkakaalin palat 200˚C uunissa 10-20 min Soppa365-sivuston ohjeen (täällä) mukaan.

Pannukakkua sirotesokerilla

Ja vielä Maailman parhaan pannukakun ohje - Kotikokki-sivustolta (täällä) - 6 hengelle:

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja jäähtynyt margariini. Kaada leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti