maanantai 17. tammikuuta 2022

Uudet verhot


Rakastan kaupunkikotini isoja ikkunoita ja niistä tulvivaa valoa. Punavuoren kaksion olo- ja makuuhuoneessa on molemmissa 1960-luvun isot ikkunat. Ainoastaan asunnon keittiössä on tavallisen kokoinen ikkuna, eikä sekään ole pieni :) 

Aurinkoisina päivinä läpitalonhuoneisto - olohuone kadun puolelle, makuuhuone ja keittiö pihan puolelle - kylpee valossa. Kauniin valon takia en toistaiseksi ole halunnut enkä kaivannut verhoja ikkunoihin. Kaikissa ikkunoissa on toki sälekaihtimet, jotka tarvittaessa saa laskettua alas. Toistaiseksi tarve on ollut ainoastaan öisin ja vain makuuhuoneessa. 

Päätin kuitenkin kokeilla verhoja olo- ja makuuhuoneeseen, lähinnä sisustuksellisista syistä. Yleensä verhot lisäävät kodikkuutta ja pehmentävät asunnon ilmettä. Tarkoitus ei ole, että käyttäisin verhoja pimentämään taikka peittämään näkyvyyttä sisältä ulos tai ulkoa sisälle.

Olohuoneeseen teetin Lauritzonin luonnonvalkeasta pellavakankaasta kaksi täyspitkää verhoa, jotka kiinnitettiin kattoon ohuella kiskolla. Kankaan pinta on mukavan elävää, kangas laskeutuu kauniisti ja päästää sopivasti - mutta ei liikaa - valoa lävitse. Makuuhuoneeseen valitsin Elloksen pitkän valmisverhon - ohutta ja halpaa pellavaa lievästi siniseen siftaavana harmaana. 

Olen erittäin tyytyväinen etenkin olohuoneen verhoihin. Ja myös makkarin valmisverho on ”riittävän hyvä”. Hyvä kun tuli verhot hankittua, vaikka ikkunoita en koskaan peitäkään :)

4 kommenttia:

 1. Kauniit verhot. Meilla on ihan samanvariset verhot jotka edellinen asukas oli teetattanyt tahan taloon! Meilla on vain rypytetty ylaosa ja verhot roikkuvat renkaissa. Edellinen asukas oli ostanut kauniit koristeelliset verhotangot. Tykkaan noiden verhojen kauniista varista ja ne todella laskeutuvat kauniisti. Sinulla on tosi kaunis koti ja upea talvinen maisema ikkunassa.

  VastaaPoista
 2. Remonttipiinan jälkeen koti näyttää seesteisen kauniilta verhoineen ja kasveineen. Onneks olkoon👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissu. Piinaa remonttiin liittyi roppakaupalla. Moni juttu meni täysin pieleen, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Onneksi :)

   Poista