torstai 6. tammikuuta 2022

Kunnon rokkaa


Viikolla söimme herkullista hernerokkaa, jonka valmistin joulukinkun jäämistä. Ekaa kertaa, muuten :) Yleensä perheessämme on syöty vain Jalostajan perinteistä hernekeittoa purkista, joka on hyvää ja halpaa.

Itsetehty hernerokka oli vielä parempaa kuin purkkikeitto. Ja vielä halvempaa -  puoli kiloa kuivattuja herneitä lähi-S-marketista maksoi 75 senttiä. Ja helppoa kuin mikä. Ainoa, mitä keitto vaati, oli aikaa. Valmistin keiton hernepussin kyljessä olleen ohjeen mukaan. Erittäin yksinkertaista. Ja erittäin hyvää.

500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä
noin 500 g kinkun jämiä
1-2 tl suolaa

Huuhdo herneet. Anna herneiden liota yön yli  2 litrassa vettä. Keitä herneet ja kinkun jämät liotusvedessä. Anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään kaksi tuntia. Lisää suola. Mitä kauemmin soppa saa kypsyä, sitä parempaa siitä tulee. Ja uudelleen lämmittäessä maku vain paranee :)


Halutessaan yksinkertaiseen keittoon voi lisätä mm. sinappia, meiramia, hienonnettua sipulia tai (maustettua) kermaa. Ukin kanssa söimme ”vain” perusohjeen mukaan tehdyn keiton - ja tykkäsimme.

2 kommenttia:

  1. Kunnon hernerokka sinapilla sipaistuna on rokkia talvipakkasille!

    VastaaPoista