maanantai 6. huhtikuuta 2020

Lempiblogejani III


Blogivuosieni aikana olen kahdesti kirjannut lempiblogejani - marraskuussa 2014 (täällä) ja marraskuussa 2015 (täällä). Ehkä huhtikuussa 2020 olisi jo aika päivittää tätä blogiasiaa :):)

Aiemmin kirjoittamistani blogisuosikeistani seuraan edelleen tiiviisti Itä-Suomessa asuvan Marjatan blogia, jossa eläkkeellä oleva englanninopettaja kertoo lukemistaan kymmenistä kirjoista ja vähän muustakin (täällä), ja Salon seudulla viihtyvän Ilonan puutarhaan ja luontoon keskittyvää blogia (täällä). Unohtamatta yhtä suosikkiblogiani - Katveita - jonka kaunis ja puhutteleva kieli saa minut joka kerta mietteliääksi (täällä).

Viimeisten vuosien aikana suosikkieni joukkoon on - edellisten lisäksi - noussut neljän blogin sekalainen seurakunta. Näistä ykköseksi kiilaa kirjailija Hannu Mäkelän ahkerasti päivittyvä Mutinaa-blogi, joka löytyy miehen kotisivujen (täällä) sivupalkin kautta. Omien sanojensa mukaan ”vanha” mies mutisee ihmisistä, kirjoista ja elämästä - ja luettavasti ja kiehtovasti mutiseekin.

Seuraan ahkerasti myös entisen mainosalan yrittäjän Annemarian Shampanjaa muovimukista -nimistä matkablogia (täällä). Blogi nappasi minut lähinnä siksi, että Annemaria - muiden matkakertomuksien lisäksi - kirjoittaa monipuolisesti ja kiinnostavasti Espanjan Aurinkorannikosta, jossa Ukki on parina viime vuonna viettänyt useita viikkoja/kuukausia. Ja minäkin olen lyhyemmin vieraillut.

Edellisten lisäksi olen huomannut lukevani ahkerasti Hanna Sumarin blogia (täällä), jossa hän kirjoittaa ”naistenjuttuja” ja antaa käyttökelpoisia Tallina/Viro-vinkkejä. Viime kuukausina olen jäänyt usein lukemaan myös tamperelaisen Heidi Mäkisen Ei saunaiholla -nimistä blogia (täällä). Minua viehättää äskettäin eläkkeelle jääneen lääkärin sopivan lyhyet tekstit, joissa hän humoristisesti kuvaa tekemisiään sekä teräväsanaisesti havainnoi elämäänsä ja itseään.

Ja tietty minun tulee selailtua epäsäännöllisin välein myös muita blogini sivupalkkiin keräämiäni Kivoja blogeja...

5 kommenttia:

 1. Kiitos Inna/Anni blogiystävyyydestä! Tekee mieli lähteä seuraamaan noita ketä mainitset. Hannu Mäkelän blogissa olen käynytkin aika ajoin, mutta en niin säännöllisesti kuin sinun. Heidi Mäkelän persoonallisesta tyylistä tykkään minäkin kovasti.

  VastaaPoista
 2. on ollut iso ilo olla blogiystäväsi kaikki nämä vuodet Inna Vaara, lämmin kiitos siitä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että jo kesällä päästään Salon torille. Ja vaikka sattumalta törmätään :):)

   Poista