sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Blogeja makuuni

Blogiystäväni Orvokki haastoi minut jo lokakuussa listaamaan kolme mukavaa blogia (täällä). Kiitos Orvokki, kun mainitsit blogini ja jaksoit odottaa vastaustani näin kauan.

Vuosi sitten marraskuussa kirjoitin lempiblogeistani (täällä). Edelleen seuraan mielelläni näitä listaamiani viittä blogia, joista etenkin Orvokki4you (täällä) ja Marjatan kirjaelämyksiä ja ajatuksia (täällä) -blogit inspiroivat minua toistuvasti - Orvokin taidokkaat ja monimieliset valokuvat ja Marjatan ajankohtaiset ja ajatuksia herättävät pohdinnat.

Marjatan blogi on kerännyt muidenkin huomiota - sehän mainittiin lokakuussa julkaistulla Cision-viestintäpalvelujen kirjallisuusblogien top10 -listalla (täällä). Mutta minäpä löysin Marjatan jo ennen julkisia tunnustuksia - taisin olla ensimmäisten lukijoiden joukossa. Muistan miten kivalta tuntui löytää blogi, jota on kiva lukea ja jonka kirjoittajan ajatuksia jakaa, mutta jota muut eivät vielä ole löytäneet. Introvertin ihastusta? Narsistista omistamisen iloa?

Ja Orvokki, kiitos! Olet päivieni pelastaja, kun jaksat aina kommentoida tanssitreenipostauksiani asiantuntevasti ja innostavasti. Olemme Orvokin kanssa suunnitelleet jopa tapaamista tanssin pyörteissä, ja uskon edelleen että se onnistuu viimeistään ensi kesänä.

Entä olenko vuoden kuluessa innostunut uusista blogilöydöistä? En ota aktiivisesti osaa blogikeskusteluihin, mutta silti ilahdun, kun löydän blogin jossa esitetään rehellisiä mielipiteitä. Mutta nautin myös kantaaottamattomista blogeista, jotka ovat (vain) esteettisesti ja/tai sanallisesti kauniita.

Tykkään tosi paljon Katveita-blogista (täällä), jota sen kirjoittaja kuvaa seuraavasti: Kirjoitan täällä kirjoista ja elämästä. Lepopaikoista ja katveista, joita aina etsin ja joskus löydän. Minua miellyttää blogin rauhallisuus, pohtivuus ja lempeys. Ja esteettisyys.

Toisena voisin mainita Töölöntorin reunalta -blogin (täällä), jossa suurten ikäluokkien nuorimpiin kuuluva Roope "käyttää aikansa enimmäkseen joutenoloon, 60 - 70-lukujen nostalgisointiin, kuljeskeluun kaupungilla ja sohvalla makailuun. Kirjallisuus, elokuva, vanha rock ja muut taiteet nostavat sohvalta". Tykkään Roopen sujuvasta kielestä ja hänen suorasanaisuudestaan. Lisäksi tunnistan hänen kuvaamat asiat ja ilmiöt omasta hesalaisesta nuoruudestani.

Etsin laiskasti uusia blogeja, joskin tanssiblogeja olen tosissani yrittänyt löytää (vinkkaa, jos tiedät!). Tykkään mm. 19-vuotiaan (!) Hetan Saanko luvan - vai tanssitaanko ensin? -blogista (täällä), jossa hän kertoo tanssikokemuksistaan, ja nykyään myös Madridista jossa hän työskentelee vuoden aupairina. Blogimaailma on kummallinen: 63-vuotias seuraa 19-vuotiaan elämää. Mutta oudot asiat tuntuvat kiinnittävän meitä johonkin tiettyyn blogiin. Hetan blogia jäin yhteisen tanssiharrastuksen lisäksi seuraamaan mm. koska yhden tyttäreni nimi on Heta, ja nyt bloggaaja muutti vielä Espanjaan, jossa toinen tyttäreni asuu.

Kiva, jos Katveita-, Töölöntorin reunalta - ja Saanko luvan -blogit jatkavat haastetta ja kertovat kolmesta omasta mieliblogistaan. Kukin aikansa ja halunsa mukaan...

Aamulla pakkashuuruisella mökkijärvellä lipui joutsenperhe viisine poikasineen....

6 kommenttia:

 1. Voi kuinka kivasti kirjoitit mieliblogeistasi (sana on yhtälailla hallussasi kuin ne askelopitkin :). Ja kiitos kauneista sanoistasi minun blogistani, olen otettu ! Ja kivahan on tanssinoppimistasi kommentoida ja kannustaa, muistuu omat "opinnot" niin mieleen, vaikken yhtä pedanttinen (positiivisessa merkityksessä) ollutkaan.
  Ihan varmasti mennään vielä yhdessä tanssimaan, joko ennemmin tai myöhemmin. Ystävättäreni oli eilen Korsossa ja vaikka saa muualla tanssia hyvin paljon, niin tuolla saldo oli 0. Porukka oli aivan liian nuorta.
  Löysitkö Hetan minun tanssiblogistani? Itse löysin hänet aikaa sitten ja vein sen sinne marginaaliin. Siellä on muutama muukin tanssiblogi, käy noukkimassai. Se omani ( http://villitaskeleet.blogspot.fi/ ) elää edelleen, mutta tosi kituuttaen... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki tunnen Villit askeleet -tanssiblogisi, sitä kautta taisin löytää sinun kuvablogisi ja sinutkin. Heti kiinnityin kun huomasin että olet tanssi-ihmisiä. Haluan olla lähellä ihmisiä jotka osaavat laulaa/soittaa ja/tai tanssia. Ja haluavat myös sopivasti - muiden iloksi - esitellä taitojaan.

   Hetankin blogiin eksyin ehkä juuri sinun kauttasi. Tapaamista odotellen Innaanni

   Poista
 2. Voi kiitos Inna! Minä arvostan sinun arvostustasi niin paljon, vähintään yhtä paljon kuin Cisionin.

  Sinun blogissasi on myös aina kiva käydä. Ensin huomasin lämpöisen. persoonallisen tapasi kertoa isosta perheestä ja sitten mahtavat kuvat.

  Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkki kirjabloggaajalle: listaa kymmenen kirjaa, joista aikuisena lukemisesta innostuneen kannattaa aloittaa. Hyvä ohje mielestäni on tarttua siihen kirjaan joka jotenkin kutsuu. Mutta tykkään lukea muiden suosituksia ja etsiä niistä minua kutsuvia kirjoja. Ihan kuin blogissa ja ihmisissä, ei aina etukäteen voisanoa mikä nappaa mikä ei.

   Poista
 3. Kirjoitat kivasti ja positiivisessä hengessä. Blogimaailma on niin mielenkiintoinen ja sieltä löytää "hengenheimolaisia", joiden blogeja tulee seurattua. En lainkaan muista, milloin sinun blogisi olen löytänyt, mutta säännöllisesti täällä vierailen, joskaan aina en saa kommenttia aikaseksi. Näistä sinun esillenostamistasi blogeista Orvokin ja Marjatan blogit ovat minulle myös tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Aimarii kun vierailet. Minäkin käyn usein kurkkaamassa sinun Lapin kuulumisiasi. Pohjoinen on jotenkin sydämessäni, vaikka siellä olen käynyt harvoin. Toiveissa on että saan pantua toimeksi ja tulla syys- tai kevätvaellukselle. Olenhan kertonut että opiskelin 5 vuotta Oulussa, jossa opiskelukavereinani oli paljon pohjoisemmasta tulleita.ehkä se rakkaus juontaa sieltä. Lapin kutsu voimistuu...

   Poista