lauantai 21. syyskuuta 2019

Hotelliruokaa :)

Mozzarella-burrata

Parasystävä oli ruokahifistelijänä tutkinut majoituspaikkamme ravintolan listaa etukäteen ja todennut sen mukiinmeneväksi, joten kirjauduttuamme Tallink Spa -hotelliin (täällä) suuntasimme lounaalle hotellin alakertaan ravintola Neroon.

Ravintola, kuten myös osa hotellin julkisia tiloja, on uusittu viime keväänä. Freesatusta ilmeestä vastaa suomalainen sisustusarkkitehtitoimisto Vertti Kivi Co. Aula- ja allastiloissa on valoa ja tilaa, mutta ravintola Neron sisustus on mielestäni aneeminen ja tylsä. Tila on lokeroinen ja vaikeakulkuinen ja harvat ikkunat on peitetty tummilla verhoilla. Ruokapöytien tuolit ovat niin painavia, että niiden liikuttaminen ainakin meille mummoille on raskasta, mutta kun istumaan pääsee, niin pysyväthän tukevasti paikallaan.

Mutta kaiken tämän kesti, koska italialaisravintolan ruoka oli erinomaista. Ja jopa niin hyvää, että päätimme - laiskoja ja iltaunisia kun olemme - tulla ravintola Neroon myös illalliselle. Ja annosten erinomaisuus jatkui. Tosin illallista häiritsi ruokasalissa pidetty parinkymmenen hengen kokous, jossa näytetyt isot diakuvat ja mikrofoniin puhutut esitelmät eivät voineet olla vaikuttamatta ruokarauhaamme. Onneksi esitelmät olivat eestiksi, joten niitä ei pahemmin jäänyt kuuntelemaan.

Mutta ruoka oli makuumme. Alkuun - antipasto - tilaamamme mozzarella-burrata-juusto oli ihanan pehmeää, primon isot pelmenit miellyttävän mauttomia ja secondin lammas juuri sopivasti kypsennetty. ”Parasta ikuna”, totesi Ina-ystävämme. Eikä jälkkäriksi - dolce - tilaamani brownie creme bruleekaan pettänyt. Illallisen ainoa pettymys oli minun valitsema pasta-annos, jossa mustan spagetin (lisänä pari katkarapua ja yksi kampasimpukka) pilasi mauton tomaattikastike.

Parasystävän valitsema superhyvä Sauvignon Blanc -viini kruunasi herkullisen, mukavan ja rennon illan. Ja kaikki kolme pääsimme tyytyväisinä pehkuihin paljon ennen kymmentä :):)

Kolme isoa pelmeniä smetanakastikkeella.

Lampaankaretta, sokeriherneitä ja herkkusoosia.

Brownien päällä Creme brulee ja vieressä vadelmasorbettia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti