tiistai 9. heinäkuuta 2019

Voiko tätä ohittaa


Maanantaina ajoimme Ukin kanssa mökille vaihteeksi Inkoon ja Karjalohjan kautta. Matkalla päätimme pysähtyä syömään Mustion linnan Linnankrouvi-ravintolaan (täällä). Edellinen käyntimme Linnankrouvissa viime marraskuussa on jäänyt mieleen kaikin puolin mukavana ja maukkaana kokemuksena (täällä). Eikä Mustion kokit tälläkään kertaa pettäneet :):)

Heinäkuussa ravintolan viehätystä lisäsi rakennusta kiertävä upea köynnöshortensia ja iltapäivän aurinkoon avautuva ulkoterassi. Tullessamme lounasaika oli jo ohi, joten valittavana oli vain illallismenuita: neljän tai kuuden ruokalajin menut, joista ensimmäistä tarjoiltiin myös kasvisvaihtoehtona. Mustioon poiketessamme olimme ajatelleen hieman pienimuotoisempaa syömistä, mutta yhteistuumin päätimme vaihtaa arjen juhlaan ja rauhoittua herkutteluun. 

Ja kyllä kannatti - neljän ruokalajin Menu Signature oli täyttä herkkua: graavattua ahventa ja kuusenkärkkähyytelöä, parsaa ja kuivattuja turskalastuja, kanaa ja uppopaistettua kukkakaalia sekä raparperia lakritsalla. Pitkästä aikaa ravintolassa syömäni menun paras osio oli pääruoka, etenkin ruiskuoreen piilotettu ja uppopaistettu uuden sadon kukkakaali oli rasvalla terästettyä rapeaa herkkua. Ekstraherkku oli kauniin beigen värinen mallasvoi, jota tarjoiltiin itsetehdyn maukkaan saaristolaisleivän kanssa.

Onneksi Linnankrouvin menukokonaisuudet vaihtuvat parin kuukauden välein, joten pian voimme uudelleen mökkimatkalla ”eksyä” herkuttelemaan. 

Niittylinnuntilan kananpoika, ruiskuoressa uppopaistettua kukkakaalia ja 
setsuaninpippurilla maustettua hollanninkastiketta. 

Raparperia, lakritsia ja kvinoaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti