sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Haamuilua Mustiossa


Vietimme pyhäinpäivää mökillä Ukin ja kahden koiran kanssa. Lauantaina Ukki alkoi kaivata ”ihmisten ilmoille”. Päätimme käväistä kolmen vartin ajomatkan päässä olevassa Mustion linnassa ja Linnankrouvi-ravintolassa (täällä), jossa viimeksi olemme käyneet viitisen vuotta sitten.

Olipa kiva päätös, sillä jo ajomatka pikkuteitä pitkin syksyisen luonnon läpi oli retken arvoinen. Varsinkin kun matkan aikana pilvet karkasivat ja syysaurinko sokaisi ja kultasi maisemaa. Mustion linnan puistossa meidät yllätti useampi puista roikkuva valkoinen kummitus ja ravintolan väki oli pukeutunut Halloween-teeman mukaisesti. Ilmeisesti juhlapäivän takia ravintolassa oli tarjolla ainoastaan 3-5 ruokalajin menukokonaisuuksia, josta valitsimme lyhyimmän.

Emmekä pettyneet - Linnankrouvin ruoka oli herkkua. Alkuun tarjoiltu ilmakuivattu kinkku tyrnillä maustetun kimchin eli korealaisittain hapatetun kaalin kanssa oli mielenkiintoinen, yllättävän miedon makuinen, mutta maukas yhdistelmä. Pääruokana syömämme hiillostettu siika-annos rapeine kuorineen oli herkullinen ja tietenkin myös sopivan makea jälkkäri punaisen, kuplivan ja kylmän jälkiruokaviinin kanssa maistui minulle enemmän kuin hyvin. Pää- ja jälkiruoan väliin tilasimme vielä (viiden euron lisähintaan) pienen juustoannoksen. En ole mikään juustoekspertti, mutta harvoin olen syönyt yhtä hyvää juustoa kuin tuo tanskalainen Bovbjerg-niminen pehmeä juusto, joka tarjoiltiin praliinin (pähkinä-sokeritahna) ja saksanpähkinäpalojen kanssa.

Tervetullut lisä oli ravintolassa kiertelevä ”noita-akka”, joka tarjoili halukkaille paahdettuja sirkkoja. Ekaa kertaa maistoin, ja olivatpa sirkat rapeita ja peräti maukkaita.

Ennen herkuttelua teimme lyhyen kävelyn linnan laajassa ja kauniissa puutarhassa, joka ilahduttaa vuodenajasta riippumatta. Taas tuli todettua, että Mustio on aina päiväretken arvoinen.Hiillostettua siikaa, siikalientä ja savustettua perunaa. 

Karpaloa, valkosuklaata ja pistaasia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti