Esplanadin puistossa 150 vuotta sitten avattu ravintola Kappeli kutsuu edelleen. Etenkin syksyllä ja talvella tulee mieli astua sisälle, kun valo hohtaa kahvila/ravintolan isoista lasipaviljongeista. Nimi kappeli juontaa juurensa ravintolan paikalla aiemmin olleesta kojusta, jossa myytiin leivonnaisia ja limonaadia. Helsinkiläiset alkoivat 1840-luvulla kutsua myyntikojua kappeliksi, koska rakennelma muistutti kirkkoa, ja nimi periytyi paikalle 1867 rakennetulle ravintolalle.
Viikolla piipahdin pitkästä aikaa Kappelissa Äitimuorin ja Siskon kanssa. Tarjoilussa - mozzarellasalaattia, katkarapuvoileipää ja sitruunamarenkipiirakkaa - eikä palvelussa ollut valittamista. Mutta ainakin kahvilapuolen sisustus oli tylsän sterili, eikä mielestäni mitenkään hyödyntänyt upeaa, historiallista rakennusta.
Sata vuotta sitten Kappeli oli helsinkiläisten taiteilijoiden suosikkikapakka. Tällä kertaa emme törmänneet yhteenkään taiteilijaan :):)
Viikolla piipahdin pitkästä aikaa Kappelissa Äitimuorin ja Siskon kanssa. Tarjoilussa - mozzarellasalaattia, katkarapuvoileipää ja sitruunamarenkipiirakkaa - eikä palvelussa ollut valittamista. Mutta ainakin kahvilapuolen sisustus oli tylsän sterili, eikä mielestäni mitenkään hyödyntänyt upeaa, historiallista rakennusta.
Sata vuotta sitten Kappeli oli helsinkiläisten taiteilijoiden suosikkikapakka. Tällä kertaa emme törmänneet yhteenkään taiteilijaan :):)
Kappeli on hurmaava keidas ja siellä käynnistä jää aina hyvä mieli:)
VastaaPoistaRakennus on uskomattoman kaunis - oman tyylinsä helmi.
Poista