tiistai 20. marraskuuta 2018

Korpihotelli 50v


Viikonlopun tanssireissulla (täällä) yövyin Saarijärven Summassaaren kylpylähotellissa (täällä). Outo aikahyppy menneeseen - etenkin pitkistä käytävistä tuli mieleen entisaikojen (parempi) neukkutyyli. Hotelli on avattu tasan 50 vuotta sitten alkuaan Rantasipi-hotellina, ja sisustuksen oli suunnitellut Muurame-huonekaluista tuttu Pirkko Stenroos. Liekö edelleen samaa sisustusta tai värimaailmaa?

Hiljaista, asiakkaina lähinnä joitakin eläkeläisseurueita. Kuuden aikoihin olin hotelliravintolan ainut ruokailija. Alacarte-listan vuohenjuustohampurilainen bataattiranskiksilla oli ruokaisa, mutta yllättäen myös maittava: sämpylä tuore ja rapeaksi grillattu, punasipulit makeita ja pehmeitä, bataattiranskikset kuumia ja vuohenjuustoa riittävästi. Väliin lisätty majoneesisörsseli ei pilannut - kuten usein tapahtuu - vaan täydensi makunautintoa. Ja palvelu oli suloista ja ystävällistä.

Summassaaressa ehdottomasti parasta oli ympäröivä luonto. Sunnuntaiaamuna ehdin kävellä saaren kapeaan Haikankärkeen hienoa harjua pitkin - auringonpaisteessa. Lyhyt mutta mielenkiintoinen, noin kilometrin reitti suuntaansa.



Summassaaren vuohenjuustoburgeri

1 kommentti:

  1. On kyllä ihana yöpyä jossakin hotellissa missä pääsee luontoon aamukävelyllä. Se jotenkin rentouttaa vielä enemmän. Näyttääpä hyvältä tuo hampurilainen. https://www.hotellinuuksio.fi/

    VastaaPoista