tiistai 20. marraskuuta 2018

Lapsen oikeus


Jokaisella lapsella pitää olla oikeus lähiaikuiseen, 
joka haluaa, ehtii, jaksaa ja osaa rakastaa juuri tätä lasta
ja joka haluaa, ehtii, jaksaa ja osaa kuunnella juuri tätä lasta 
sillä tavalla että lapsi tuntee että häntä rakastetaan ja kuunnellaan.

Jos näin ei ole, aikuisia pitää auttaa ja opettaa
rakastamaan ja kuuntelemaan - ja pysähtymään. 

2 kommenttia:

  1. blogiasi lukemalla pysyy hyvin kartalla erilaisista teemapäivistä ja -viikoista. vasta nyt havahduin siihen, että vietämme Lasten oikeuksien- viikkoa parhaillaan. itsemurhien ehkäisypäiväkin oli mennyt minulta ohi, kunnes äsken blogissasi kierrellessäni huomasin siihen liittyvän ajatuksia herättävän postauksesi.

    esittämäsi ajatukset sopisivat mielestäni erittäin hyvin lasten oikeuksien listalle! aito kuunteleminen, niin lapsen kuin aikuisenkin kuunteleminen, on todella vaikea taito. joskus on vaikeaa myös löytää oikeanlaisia kysymyksiä. Kyllä tähän olisi todella hyvä saada opastusta kaikkien. muistan useinkin saaneeni vastauksen "en mä muista", "tavallinen", vastauksen lapsilta kysyessäni esim. millainen koulupäivä oli ollut. vasta nyt myöhemmin "aikuistuttuani ja viisastuttuani" olen ymmärtänyt sen, että kysymykseni oli ollut huono tai minulla ei ole ollut tilannetajua havaita lapsen tunteita/mielialaa. nyt kun lapset ovat jo aikustuneet, haluan ajatella olleeni riittävän hyvä äiti heille.
    mukavaa kuulla, että olet kotiutunut hyvin uuteen kotiin Punavuoreen. onneksi olkoon, teillä on ollut myös hääjuhla Rakkautta Ranskassa postauksen perusteella. paljon ihania asioita tapahtunut elämässäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona pitkästä kommentistasi. Joo, elämässäni on tänä vuonna tapahtunut suuria muutoksia, ja suurin taitaa olla muutto isosta esikaupungin perhekodistamme Helsingin keskusta kaksioon. Mukava muutos, vaikka suruakin liittyy kauniin kotimme jättämiseen ja puutarhasta luopumiseen. Onneksi uudessa kodissakin on aika iso rauhallinen parveke, joka toistaiseksi näin syksyllä on vielä vähäisellä käytöllä... Hyvää tulevaa joulun aikaa sinulle!

      Poista