torstai 8. marraskuuta 2018

Muru ravintolassa


Punavuoressa on useampi ruoka- ja kahvipaikka, jonne voi mennä koiran kanssa. Toistaiseksi paras on ollut Tehtaankadun ja Perämiehenkadun kulmassa vuosi sitten avattu ravintola Fabrik. Eka paikka jossa hiukka pelokas Muru pystyi relaamaan ja nukahtamaan pöydän alle ruokailun ajaksi.

Muutenkin ranskalais-italialaisskandinaavinen Fabrik oli makuuni, joskin yllättäen tiistai-iltana aika tyhjä. Mutta Ukkia ja minua se ei haitannut. Saimme kahdenhengen pöydän ison ikkunan äärestä - ja minähän rakastan ikkunoita, joista voi tiirailla ohikulkijoita. Plussana pöydän ja ikkunan alla oli patteri, joka lämmitti minua ja edisti Murun nukahtamista :):) Englantia puhuva tarjoilijamme oli ihana ja otti sopivasti kontaktia. Ainoa mitä jäin kaipaamaan, oli annosten tarkempi esittely pöytiin tuotaessa. 

Fabrikin ruoka ei jättänyt moitteen sijaa ja tarjoilijan suosittama ranskalainen valkoviini oli erinomaista. Alkuun tilaamani kurpitsakeitto oli kuumaa ja samettisen pehmeää, ja keiton kruunasi ihanan rapeat ja rasvaiset krutongit ja runsaat oivalliset juustolastut. Ja Ukille maistui tartar sinapin ja kermaviilikastikkeen kanssa. Pääruokana söimme molemmat savustettua siikaa äyriäiskastikkeen ja fantastisen kukkakaalipyreen kanssa. Lopuksi herkuttelin vielä pavlovalla, jossa oli valkosuklaata ja tyrnisorbettia. Tällä kertaa jälkkäri taisi olla mukavan herkkuillan heikoin lenkki, ja kurpitsakeitto ehdoton ykkönen.

Fabrik on valoisa ja rento kortteliravintola, jonka kruunaa valtavat ikkunat, joista päivisin tulvii sisälle auringon valo ja iltaisin katulamppujen ja pimeyden kiehtova yhdistelmä. Palaan varmasti, enkä vähiten siksi että Murukin mahtuu mukaan...

Muru nukkuu jaloissani. Hämärä kuva, koska en uskaltanut liikahtaakaan, jottei koira herää :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti