sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Joensuun Bistro

Vihreää parsaa ja Luumäen ilmakuivattua kinkkua - nam.

Joensuussa söin pääosin joko majoituspaikkani hotelli Kimmelin ravintolassa - kallista ja keskinkertaista. Tai hotkin tanssin lomassa S-Marketista ostamiani, liperiläisen kotileipomo A-L Sorsan (täällä) valmistamia maailman parhaita karjalanpiirakoita - voilla voideltuja, ohutkuorisia ja rapeita - ja torilta hakemiani Kesälahden tosimakeita Polka-mansikoita.

Kerran kävin keskustan Amarillossa kanasalaatilla - ihan ok - ja kerran torin kulmassa olevassa Local Bistrossa (täällä). Jälkimmäinen yllätti positiivisesti. Runsaat kolme vuotta toimineessa, kotoisessa ravintolassa oli vastaanottavainen ja minuun uppoava ilmapiiri: valoisa ja sopivan kokoinen sisätila, aurinkoinen ja kiva terassi, rauhallinen taustamusiikki ja tukevat, vanhoista lankuista tehdyt pöydät. Ja ennen kaikkea supersuloinen naistarjoilija ja maittava ruoka.

Etenkin alkuun tilaamani grillatut vihreät parsat paikallisen ilmakuivatun kinkun ja herkullisesti valmistettujen minitomaattien kanssa vei kieleni. Pääruokana söin bistron salaatin, jonka chilikatkaravut olivat minulle hieman liian tulisia (pikku miinus siitä, että chilistä ei mainittu ruokalistalla) eikä uppomuna (jonka valkuainen ei ollut kokonaan hyytynyt) salaatinlehtien päällä purrut minuun. Mutta vadelma-marenkijälkkäri sai nopeasti unohtamaan salaatin ongelmat.

Kokonaisuutena olin tosi tyytyväinen Bistron konseptiin ja ruokakokemukseen. Viimeistään ensi vuonna - kun osallistun taas Joensuun tanssileirille - palaan myös Local Bistroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti