keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Mon Madrid


Runsas vuorokausi kuuden miljoonan ihmisen suurkaupungissa. Mitä jää mieleen ensi visiitiltä?

Tekisi mieli palata! Ei nähty Picasson kuuluisaa jättimaalausta Guernicaa, sillä Reina Sofia -museo oli kiinni juuri tiistaisin. Eikä koettu yhtään kulinaristista elämystä - mikä lienee harvinaista ruokakulttuuristaan tunnetussa pääkaupungissa. Toki saatiin pari kertaa oluen kylkiäisenä maistaa herkullista ilmakuivattua Serranon kinkkua, joka vei lihaa vieroksuvan mumminkin kielen.

Mutta löydettiin ihastuttava Parque del Retiro -puisto ja ulkoilualue, joka loisti alkuillan auringossa ja syksyn väreissä. Puistossa tuntuivat viihtyvän niin paikalliset kuin turistit, vanhukset ja lapsiperheet. Paikkansa olivat löytäneet nurmikoilla lepäilijät, kortinpelaajat, eväiden syöjät, ratsupoliisit, skeittaajat ja soutelijat. Penkeillä istui nuoria suukottelemassa ja polkuja kiersi iäkkäitä pareja käsikädessä. Jopa ennustajanainen oli keksinyt pystyttää pöytänsä kaiken keskelle - ja keräsi asiakkaita.

Ja keskiviikkoaamuna jatketaan junalla Bilbaoon.

4 kommenttia:

 1. Oijoi, hengessä mukana! Tyttäreni matkustaa myös syyslomalla Madridiin (kateuden pihinää...) Nauttikaahan matkasta kaikissa vaiheissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaa kerta Madridissa, ja kyllä on mukavan rento suurkaupunki.

   Poista
 2. Ihana puisto.
  Tästä tulee suuri halu lähteä Madridiin. Sisareni asuu siellä, enkä ole kuitenkaan ollut siellä yli 35 vuoteen... tiedä sitten miksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sinullakin lähisukulainen Espanjassa. Minun 3-kymppinen tyttönihän on tammikuusta asunut Corunassa. Minä olin nyt ensi kertaa Madridissa ja kaupunki oli ihanampi kuin ennalta kuvittelin. Vaikka vietin siellä vain vajaa kaksi vuorokautta.
   Jospa lähtisit matkaan....

   Poista