lauantai 19. syyskuuta 2015

Lisää tangoa

Keväällä harjoiteltiin Ukin kanssa tangon perusaskeleita Eila Paleniuksen lyhytryhmässä. Polvet koukussa hidas, hidas, nopnop ja eteenpäin astutaan aina kantapään kautta. Eila suosittaa naista pitämään vas kättään siten, että käsivarren sisäsyrjä nojaa miehen olkavarren yläosaan ja kämmenen sisäreuna tukee miehen olkapään taakse, peukalo alaspäin ja irti kämmenestä. Tanssiasennossa nainen antaa kunnon vasteen miehen oikeaan tukikäteen, mutta silti nainen ei seiso takakenossa, vaan hippusen etunojassa.

Eila ohjeistaa perusaskeleessa sekä miestä että naista pitämään jalkaterät hieman omalle vasemmalle - askeleet otetaan kuitenkin suoraan menosuuntaan. Jalat eivät saa olla harallaan, vaan (omat) reidet ja polvet hipovat liikkuessaan toisiaan. Miehen vienti helpottuu, kun nainen yrittää liikkua suoraan taaksepäin.

Eilan mukaan tangon liikkuessa eteenpäin käännytään yleensä (miehen) vasen käännös, ja sitä ennen voidaan ottaa kaksi nopeaa rock-askelta paikalla edestakas hytkyen eli nainen oik taakse, vas eteen ja oik taakse (1. rock-askel), minkä jälkeen nainen astuu vas taakse, oik eteen ja vas taakse (2. rock-askel). Tämän jälkeen nainen alkaa ko käännöksen astuen oik taakse (hidas) ja kääntyen päkiällä oikean kautta ja astuen kasvot menosuuntaan ohiaskelilla vas ja oik (nop,nop) ja sitten oik eteen (hidas) kääntyen päkiällä oman vas kautta takaisin selkä menosuuntaan ja astuen ohiaskelilla oik ja vas (nop,nop).

Eila yrittää pitää miesten puolta ja korostaa naisille: "Antakaa miesten oppia rauhassa. Yrittäkää olla hiljaa, ja jos teillä on miehille huomauttamista, välittäkää asia opettajan kautta."

2 kommenttia:

  1. Hyvä ja tarpeellinen ohje tuo viimeinen lause. Sillä miehet oppii hitaammin (njaa, ei ehkä IHAN pidä paikkaansa, mutta kun lisäksi heidän tehtävänä on kuitenkin se vieminen) - ja ne hermostuu ja loukkaantuu herkästi jos kumppani alkaa niitä (usein) neuvomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tuon opin aika hyvin omaksunut. Pääosin pidän suuni kiinni ja keskityn seuraamiseen. Opittuani enemmän tanssia tajuan miten haastavaa on olla viejänä aloittelijana - liekö itse pystyisin.

      Poista