keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Camino kutsuu


Olen aiemmin kirjoittanut halustani kävellä Pohjois-Espanjan vanhaa pyhiinvaellusreittiä Camino de Santiagoa (täällä). Joskin intoni on hieman laimentunut, kun reitti tuntuu nykyään olevan ruuhkainen ja kaupallistunut.

Unelmani saattaa toteutua pienimuotoisena tänä syksynä. Yksi viidestä lapsestamme - Lontoontyttö - muutti tammikuussa Lontoosta La Corunaan Luoteis-Espanjaan lähelle kävelyreitin päätepistettä Santiago de Compostelan kaupunkia. Olemme Ukin kanssa menossa lokakuussa tyttöä katsomaan ja vietämme niillä kulmilla lähes kolme viikkoa. Lennot Madridiin on jo ostettu.

Alustavasti olemme suunnitelleet, että kokeilemme Ukin kanssa pätkän vaellureittiä. Aikomuksemme on kävellä 700 kilometriä pitkän vaellusreitin loppu eli Palas de Reistä Santiago de Compostelaan. Kolme vuorokautta ja 60 km alamäkeä. Kaksi yöpymistä ja noin 20 km päivässä.

Nähtäväksi jää toteutuuko suunnitelma. Kestääkö kunto ja sopiiko kävely aikatauluihimme. Toivossa on kuitenkin hyvä elää...

8 kommenttia:

 1. Tuo kuulostaa oikein hyvältä suunnitelmalta, luulisi että 20 kilometriä päivässä alamäkeen on toteutettavissa! Minuakin on jo pitkään viehättänyt ajatus pyhiinvaelluksesta, nimenomaan koko reitin vaeltaminen, mutta toistaiseksi se on jäänyt ajatuksen tasolle. Tai sitten vain se Ranskan puolella oleva osuus, jossa vanha reitti on kuulemma paremmin säilynyt kuin Espanjassa.

  Ehkä sitten kun jään eläkkeelle olisi aikaa viettää reilu kuukausi tien päällä ;-D. Kyllä haaveitä täytyy olla, eikä kaikkien edes tarvitse toteutua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin maaliskuussa eläkkeelle, mutta silti haaveiden toteuttaminen tuntuu vaativan yhtä paljon - jos ei enempikin - henkistä voimaa kuin nuorempana ja kiireisempänä. Mutta pienin askelin...

   Poista
 2. teil on upea matka edessä, syksyllä reitillä ei ole kuulema niin paljoa kulkijoita, joten ilmeisesti saatte ihan rauhassa vaeltaa, jos oma matkani joskus viel toteutuu, niin syksyllä lähtisin tai aikaisin keväällä. kesällä työkaverini oli juur pyhiinvaelluksella, katseltiin kuvia viiime viikol, olivat hyvin jaksaneet suunnilleen noil samoil kilometrimääril:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että matka kauniiseen Galiciaan (josta muuten oli juttua sunnuntain hesarissa) on odotuksen väärtti - ilman kävelyäkin. Kuuluma hyvää ja edullista ruokaa ja merta eikä kasapäin turisteja. Joten kaikkea mitä lomalta toivon. Ja Ukin seura, tietenkin.

   Poista
 3. Ihanan ihana unelma, toteuttakaa se. Mutta valitkaa ei-kuuma-kausi.
  Tulin just Sveitsistä, ja siellä oli koko ajan +32-34 astetta hellettä. Jäi minun vaellushalut yhteen kertaan, jolloin meinasin kuolla kavutessani ylämäkeä kukkulalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokakuussa on jo sopivan viileää, ja siis ensin alkuun kokeilemme kävellä vain kymmenes osan reitistä (ymmärsihän kaikki?) eli 60 km ja ehkä joskus toisella kertaa pidempi matka. Mutta kokemus se on sekin...

   Poista
 4. Tämä reitti kuuluu myös minun haaveisiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävely on meditatiivista, ja etenkin jos saa mahdollisuuden jatkaa matkaansa useita päiviä. Suomen luontokin tarjoaa ihania paikkoja - kauneutta ja rauhaa.

   Poista