lauantai 5. syyskuuta 2015

Fuskun kuvioita

Perusfusku on nykyään aika hyvin hallussa (täällä) ja nautin uusien kuvioiden opettelusta. Tanssiaivot ovat selvästi kehittyneet, sillä äkkään uudet metkut nopeammin kuin tanssitaipaleeni alussa pari vuotta sitten.

En enää orjallisesti toteuta tiettyjä, opittuja askelkuvioita, vaan pyrin (aika hyvin onnistuen) seuraamaan viejää - askellus toimii tai sitten ei. Eilen tuttu viejä vei omintakeisia kuvioita, mutta Mummipa pysyi perässä. Viejä totesikin lakonisesti suupieliinsä mumisten (jos oikein ymmärsin): "Olet kehittynyt."

Kesällä opittua: Mies ja nainen ottavat suljetussa tai avoimessa otteessa vastakkain askeleen sivulle - nainen oik ja mies vas (hidas), tämän jälkeen mies työntää naisen vas kyljestä tämän pyörähtämään naisen oik käden ali puolitoista kierrosta etenevässä liikkeessä (nopnop) - joko miehen edellä tai miehen taakse paikkoja vaihtaen, minkä jälkeen nainen astuu vas jalalla askeleen (hidas) ollen miestä kohti, ja lopuksi oikealla nopeat taakse (nopnop). Eli rytmirikko: hidas, nopnop, hidas, nopnop. Lopuksi Nainen palaa pyörähtäen kätensä ali miehen eteen (hidas, hidas) ja taka-askel (nopnop).

Etenevä täp: perusaskeleen (hidas, hidas, nopnop) jälkeen mies ohjaa naista eteenpäin eli nainen ottaa oik jalalla askeleen taakse (hidas), vas jalalla askel taakse (hidas) ja oikealla taakse täp. Tämän jälkeen palataan takaisin eli nainen oik jalalla eteen ja vas jalalla eteen (hidas, hidas) ja oikealla eteen täp.

Perusaskeleen jälkeen nainen pyörähtää miehen ohi tämän vas puolelta alittaen oik kätensä ja pyörähtäen oikealle (hidas, hidas, nopnop). Nainen kiertää miehen selän takaa kahdella hitaalla ja kurkkaa miestä tämän oikealta puolelta astuen nopnopit oik jalalla eteen ja vas jalalla paikallaan. Rytmirikot: nainen kiertää miehen takaa astuen oik (hidas) ja nop-askel vasemmalla jalalla ja nop takaisin oik jalalla miehen vas puolella, minkä jälkeen miehen takana hidas vas askel ja nopnop taakse oik jalalla ja paikalla vas jalalla. Nainen kääntyy takaisin miehen vas kautta miehen eteen (hidas, hidas, nopnop).

Olen kirjannut ylös joitakin opetetuista kuvioista muidenkin tanssien kohdalla - lähinnä itseäni varten. Useimmat treenaajat kuvaavat tunnin lopussa kännykällä kyseisellä tunnilla opetetut kuviot. Sen minä olen toistaiseksi jättänyt väliin. Sen sijaan yritän muistaa ja kirjata blogiini joitakin askelkuvioita.

Tällä viikolla huomasin, että ainakaan fuskun kohdalla tämä ei ole enää tarpeen. En tarvinnut enää tarkkaa askellusta, vaan pysyin viejän perässä ilman että ajattelin koko ajan askeleita. Tähän minulta meni kaksi ja puoli vuotta! Se on kuitenkin myös vanhalla aloittelijalla saavutettavissa! Tämä fiilis koskee toistaiseksi vain fuskua - muita tansseja olen treenannut vähemmän enkä koe vielä pärjääväni niissä vain viejää kuuntelemalla.

Nyt tiedän, että se taito on minunkin saavutettavissa! Eli kärsivällisyyttä ja treenaamista, mummoseni! Onneksi rakastan treenaamista ja kärsivällisyyskin on vanhetessa kehittynyt.

2 kommenttia:

 1. Ihanaa luettavaa taas. Ja todella, et sinä niitä kuviolappusia tarvitse. Sillä lattialla viejän viedessä et ehdi edes aöitajunnallisestikaan niitä vilkaista. Ja kun kaikki viejät vie erilailla, niin sun on vaan parasta mennä perässä.. :)
  Muistan, kun joskus käytiin jivekurssilla (ihan muuten vain hakemassa kuvioita), niin sieltä sai pitkän kuvioluettelon.. no muutama pari kertoi opettelevansa sen alusta loppuun, ja hyvinhän he keskenään sitä vetivät, mutta annas kun siellä vaihdettiin paria (siihen aikaan se ei ollut vielä tapana) niin eipäs minun viejä osannutkaan viedä, vaan odotti, että minä menen itse, mutta kun en mennyt muuta kuin perusaskeleita, niin pikkuhiljaa mies tajusi (nauraen) että on kai parasta aloittaa viemisen opettelukin. Samoin parttenini kertoi, että nainen menee ihan omiaan itsekseen, vaikka hän oli aikeissa viedä vähän muuta.. Eli orjallinen litanian opettelu ei ole hyvästä.

  Mutta siinä olet oikeassa että muistiavot ja lihasluumuisti alkaa pelata aivan itsekseen. Ja se alkaa toimia muissakin tanssilajeissa nopeammin kuin huomaatkaan. Sillä tanssihan on liikettä jota kroppa seuraa.

  Saas nähdä, koska nähtäisiin. Kauankohan on vielä niitä Backaksen torstaitansseja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitis taas Orvokki pitkästä kommentista, kuten olen sanonut tanssikommenttisi on minelle aina mieleen. Palaan tanssiretkeen sähköpostisi kautta.

   Poista