lauantai 6. joulukuuta 2014

Minä ja perhe

Kirjoitan ja kuvitan blogiani pääosin minun - 62-vuotiaan naisen - arjen tapahtumilla. Meillä on mieheni eli Ukin kanssa viisi ihanaa aikuista lasta. Vanhin on 33-vuotias tyttö - Esikoinen (s.1981) - joka asuu miehensä - Vävypojan - ja kaksi- ja neljävuotiaiden poikiensa - Pikkupojat - kanssa Kalliossa. Seuraava on 31-vuotias tyttö - Lontoontyttö (s.1983) - joka on jatko-opiskellut kaksi vuotta Lontoossa ja valmistui kesäkuussa taiteen maisteriksi. Tammikuussa hän aloittaa työt Espanjassa, joten tytölle pitäisi keksiä uusi bloginimi. Espanjatyttö?

Keskimmäisemme on 28-vuotias tyttö - Opiskelijatyttö (s.1986) - joka viime keväänä valmistui ja aloitti saman tien työt Helsingissä. Hän elää yhdessä Poikaystävänsä ja Chloe-koiran kanssa myös Kalliossa. Seuraava lapsemme on 26-vuotias poika - Opiskelijapoika (s.1988) - joka valmistuu jouluna. Hän seurustelee Tyttöystävänsä kanssa ja asuu - yllätysyllätys - Kalliossa. Sekä Opiskelijatytölle että Opiskelijapojalle pitäisikin lähiaikoina keksiä uudet bloginimet. Vielä mietinnässä, joten toistaiseksi jatkan vanhoilla nimillä. Nuorin poikamme - Juniori (s.1992) - on 22-vuotias, opiskelee ja asuu vielä kotona.

Perheemme etuoikeutettu jäsen on Muru - vajaa kaksivuotias valkoinen, pehmeäkarvainen kääpiösnautseri. Aiempi koiramme oli walesinsprigerspanieli Osku, joka joitakin vuosia sitten jouduttiin sairauden takia lopettamaan 12-vuotiaana. Usein hoidossamme on myös Opiskelijatytön 7-vuotias espanjanvesikoira Chloe.

Elämäämme kuuluu läheisesti 86-vuotias äitini - Äitimuori (s.1928) - joka asuu Tapiolassa yhdessä 85-vuotiaan Poikakaverinsa kanssa. Isäni ja Ukin vanhemmat ovat kuolleet jo 1980-luvulla. Myös pari vuotta minua nuorempi siskoni - Sisko - ja hänen perheensä ovat meille läheisiä. Siskon perheeseen kuuluu mukava aviomies ja kaksi aikuista tytärtä, joista vanhempi meni kesällä naimisiin ja on asunut Ruotsissa kymmenisen vuotta. Blogissani vilahtaa ajoittain myös läheisin ystäväni - Parasystävä - johon tutustuin ensimmäisenä opiskeluvuonnani 1970-luvulla Oulussa. Opiskeluvuosien jälkeen hän asui perheineen yli 30 vuotta Helsingissä, kunnes pari vuotta sitten muutti miehensä kanssa synnyinseuduilleen Mikkeliin.

Olen noin vuosi sitten jättänyt aktiivisen työelämän, ja ensi vuonna täyttäessäni 63 vuotta voin alkaa kutsua itseäni eläkeläiseksi. Asumme Ukin, Juniorin ja Murun kanssa Itä-Helsingissä kaksikerroksisessa paritalossa. Parasta kodissamme on tilava ja korkea olohuone-ruokailutila-keittiö, joka avautuu isoon lasikkoon ja leveään aurinkoiseen parvekkeeseen. Taloamme ympäröi puutarhapiha, jota muokkailen mieleni mukaan. Vietämme paljon aikaamme myös Salon Suomusjärven Mökillä, jota Ukki on "rakentanut" vuodesta 1983 lähtien. Eikä valmista varmaan tulekaan...

Tässä lyhykäisesti rakkaimpani ja elämäni tärkeimmät ihmiset.

Lisäys 25.5.2017: 
Opiskelijapojalle ja Tyttökaverille syntyi kesäkuussa 2016 Max-poika - Mummin kolmas Pikkupoika. 
Opiskelijatytön ja Poikakaverin tiet erosivat talvella 2017. Tyttö asuu nyt Chloe-koiransa kanssa, mutta edelleen samassa kivassa kodissa Kalliossa. 
Lisäys 22.2.2018: 
Esikoiselle ja Vävypojalle syntyi helmikuussa 2018 kolmas poika - Mummin neljäs Pikkupoika. 
Lontoontyttö muutti maaliskuussa 2017 työn perässä Espanjasta Bangkokiin, jossa asuu toistaiseksi.
          Lisäys 24.6.2019: 
          Juniori on jo toista vuotta asunut omassa asunnossaan Sörnäisissä tyttökaverinsa kanssa. 
          Vuoden 2019 alussa Lontoontyttö muutti Bangkokista takaisin Lontooseen.

Lisäys 7.4.2021:    
Opiskelijapojalle ja Tyttökaverille syntyi helmikuussa 2021 toinen, vielä nimetön  poika - Mummin viides lapsenlapsi. 
Opiskelijatyttö muutti asumaan maatilalle Naantaliin, jossa hän jakaa ison asunnon ja tilukset kesät Suomessa asuvan Lontoontytön kanssa.

16 kommenttia:

 1. Kiitos esittelystä, Inna! Minä olen aina ihaillut teidän perhettä, josta tule mieleen joku ihana elokuvan tai tv-sarjan perhe.
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle & perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hassuista sanoistasi, Marjatta. Kuten olen sanonut, kirjaan blogiin perheemme iloja omaksi ilokseni. Tummat asiat jäävät taustalle - niitähän pitkään elämään myös mahtuu.

   Poista
 2. Voi miten kiva postaus - kiitos esittelystä!
  Ja oikein hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Lady, kun pistäydyt blogissani. Minäkin seuraan sinua, vaikka kommentteja jätän harvemmin. Hyvää joulunodotusta sinullekin!

   Poista
 3. Ihastuin ikihyväksi teidän perheeseen. Ihanasti heidät esittelit. Olette Ukin kanssa ison heimon päälliköitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on yksi pitkän kumppanuuden suola - yhteiset muistot lasten kasvamisesta ja ilot aikuisten lasten onnistumisista. Jouluksi saamme kotiin vielä Lontoontytön, joka iloksemme asuu meillä pari viikkoa vuoden vaihteessa ennen jatkamistaan uusiin seikkailuihin maailmalla.

   Poista
 4. Olipa ihana postaus ja oli mukava saada selonteko siihen, keitä sinun blogissasi vilahtelee. Teidän Lontoontyttö vaihtaa siis maisemaa, meidän pysyttelee yhä lempikaupungissaan. On nyt seurustellut siellä 10 kuukautta brittiläisen pojan kanssa, joten nähtäväksi jää tuleeko hän enää ollenkaan takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoontytöstäni tulee Espanjantyttö. Sanoin hänelle tänään Skypessä, että kiva mammallekin kun saa mammakin tutustua taas uuden maan kulttuuriin. Edes tytön kautta. Ja onneksi on Skype!
   Se "vaara" ulkomailla olevia lapsiamme voi kohdata, että tapaavat ihmisen, joka sitookin heidät kokonaan vieraille maille.

   Poista
 5. Tosi mukavia esittelyitä! Tulee tuntuma myöntewisitä ja onnellisista ihmisistä. Sellaisista on voimaannuttavaa lukea. Hyvää jatkoa. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Minä taas nautin sinun blogisi Merestä. Se on siellä kaikessa läsnä. Hyvää jatkoa sinullekin.

   Poista
 6. Olipas kiva esittely. Nyt tutustuin sinuun tarkemmin. Sinulla on hieno joukko ympärillä. Peräti viisi lasta, upeaa (olisi pitänyt aikanaan itse ajatella, että monesta lapsesta kertyy kiva suku). Siinä on jo hulinaa, vaikka joku asuisikin ulkomailla.
  Ihana juttu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen onnellinen että jaksoimme, uskalsimme ja halusimme hankkia viisi lasta. He ovat olleet ja ovat elämäni suola - hyvässä ja joskus pahassa. Ihanaa ja raskasta vuoron perään, kuten elämässä muutenkin. Jouluna kokoonnumme koko porukka yhteen, paitsi Äitimuori, joka menee Siskon luo "pakoon" suurperheemme hälinää. Onneksi tulee Poikakaverinsa kanssa meille Joulupäivänä, jolloin koolla on hieman vähempi väkeä.

   Poista
 7. Ihana esittely! On helppoa lähteä seuraamaan uutta mukavan tuntuista juuri löytämäänsä blogia, näin upean esittely jälkeen! Ja teiltä löytyy viisi lasta kuten meiltäkin :)
  Mummin muruja meillä tällä hetkellä jo kuusi ihanuutta <3
  Olet tervetullut vastavierailulle blogiini, joka on sellainen sekametelisoppa kuorrutettuna sillä sun tällä :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuitiina, kiva kun löysit tänne. Sinullakin viisi lasta ja lapsenlapsia! Ihanaa! Käväisin jo blogissasi, jota jään seuraamaan.

   Poista
 8. Selaillessani Euroviisuja katsellessa blogeja ja tulla tupsahdin tänne. Blogisi tuntui erittäin mielenkiintoiselta ja lämminhenkiseltä, kuten tämä esittelypostauksesikin. Aion tulla toistekin!

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista