tiistai 9. joulukuuta 2014

Kahvikuppini 3/5


Kahvikuppi-haasteeni taitaa muuttua kahvila-haasteeksi. Tänään olin kiireellä menossa tapaamiseen Töölöön. Mennessä huomasin olevani liikkeellä tuntia liian aikaisin, joten aikaa tappaakseni päätin poiketa konditoria/kahvila Hopiassa (täällä) Pohjoisella Hesperiankadulla. Paikka - neljä pöytää penkkeineen - on minulle tuttu jo 1980-luvulta, jolloin työasiat veivät usein Töölöön ja poikkesin kuppilassa pari kertaa kuussa. 

Kahvila Hopian sisustus ei ole 30 vuodessa pahemmin muuttunut ja paikanpäällä leivotut leivät, piirakat ja pullatkin näyttivät entisenlaisilta. Tunnin istuskelun aikana suosikkituotteita tuntui olevan levylihapiirakka ja ohrakarjalanpiirakat. Minä söin tuhdin juustotäytteisen moniviljasämpylän ja mukaan ostin pari voisarvea, joista muistan aiemmin pitäneeni. Kiinteitä ja lohkeavia - poikkeavat höttöisistä ranskalaisista kroisanteista.

Kahvi oli tuoretta ja hyvää - santsikuppi ilmainen. Kuppi oli Arabian Teemaa. Kaj Franck (1911-89) suunnitteli alun perin Kilta-nimellä tunnetun astiaston jo 1940-luvulla, Arabian tuotantoon Kilta otettiin 1953 ja vuonna 1981 astiasto uudistettiin Teema-nimiseksi.

Hopiassa ylellisyyttä on pieni paperinen pitsiliina kupin ja lautasen välissä. Ja pienestä tilasta huolimatta ystävällinen pöytiin tarjoilu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti