maanantai 15. joulukuuta 2014

Härlig Magnus

Olen ihastunut Magnus Silfvenius Öhmaniin - nuoreen toimittajaan, joka ruotsinkielisellä Ylellä vetää tositv-ohjelmaa Hjärtevänner eli Sydänystävät. Ohjelmassa, jonka kaikki 14 osaa on vielä nähtävissä YleAreenassa, kuusi suomenruotsalaista 65-85 -vuotiasta naista ja miestä etsivät Magnuksen kanssa itselleen sydänystävää. Joku onnistuu, useimmat eivät. Silti uskon, että etsijöille jo pelkkä ohjelmaan osallistuminen on ollut piristävä ja voimaannuttava kokemus.

Kaikki kuusi ystävänetsijää ovat avoimia, rehellisiä, innostuvia, elämää kokeneita ja mukavan tuntuisia ihmisiä. Mutta kaiken moottorina toimii ihana Magnus, joka terapeutin tavoin jututtaa, kannustaa ja tukee jokaista haastateltavaa. Kutakin juuri tälle henkilölle sopivalla tavalla - ikää kunnioittaen, mutta  sopivasti ikäeron välillä unohtaen. Ajoittain Magnus heittää rohkeita ja yllättäviä kysymyksiä. Ystävyydellä ja lämmöllä, haastateltavaa arvostaen, huumoria ja naurua viljellen. Tilanteen tullen lämpimästi halaten.

Jos olisin sinkku, suomenruotsalainen ja yli 65-vuotias (ainoa asia, joka melkein täyttyy), hakisin oitis ohjelmaan, jonka kakkoskausi kuvataan ensi vuonna. Ihan ihanan Magnuksen takia!

2 kommenttia:

  1. vai on ukki saanut "kilpailijan", postauksesi perusteella pitäis varmaan katsoa edes yksi jakso

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhuen hieman mietin, että kehtaanko julkaista. Mutta olen jo niin vanha, että pitäähän sitä vähän nuoria miehiä kehua!

      Poista