perjantai 28. marraskuuta 2014

Kahvikuppini 1/5


PirjoW Virtuaali Molesline -blogista haastoi minut kertomaan kahvi/teekupeista (täällä). Seuraan Pirjon blogia ja odottelen innolla hänen asiantuntevia kommenttejaan omiin postauksiini kuvatessani tanssiharrastukseni alkeita.

Aamupäivällä käytiin Ukin kanssa Hakaniemen hallin yläkerran kahvilassa, kuten usein talvisilla tori- ja hallireissuillamme. Tykkään Hallikahvilasta (täällä). Kahvila aukeaa sopivasti jo kahdeksalta ja varsinkin sen ns. Tarja Halosen puoli on kodikas. Ja kahvikin on pääosin tuoretta ja sämpylät maukkaita. Tänään tosin herkuttelin rasvaisella kroisantilla.

Kuppi on Arabian valkoinen Kesti-kuppi, joka on useimmille tuttu työpaikkaruokaloista ja peruskahviloista. Kupin on suunnitellut Göran Beck vuonna 1968. Aiemmin Hallikahvilassa oli valittavana pieni tai iso Kesti-kuppi, mutta nykyään kahvikokojen suurennuttua tarjolla on vain yhtä kokoa eli entistä isoa kuppia. Kuppi on käytännöllinen, mutta mielestäni ei kovin kaunis.

Mutta kahvi oli hyvää ja seura mukavaa! Ja sehän on pientenkin kestien kluu.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa, kun lähdit mukaan kuppihaasteeseen. Hakaniemen halli on minullekin tuttu paikka. Sen yläkerran kahvila on tunnelmallinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkoa seuraa pikkuhiljaa... Ehkäpä joskus istutaan viereisissä pöydissä.

      Poista